Ο Κλοκοτός δίνει τη σκυτάλη απόψε στην Οξύνεια

Νέα εκδήλωση διοργανώνει απόψε Σάββατο η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλαίσιο των καλοκαιρινών, πολιτιστικών εκδηλώσεων

Η εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και η Περιφέρεια Θεσσαλίας στον Κλοκοτό, στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία. Ανέδειξε παλιές αλλά χαμένες σήμερα πτυχές της τοπικής ιστορίας και παράδοσης μας, αλλά ταυτόχρονα προσέφερε ψυχαγωγία σε κατοίκους και επισκέπτες. Η Περιφερειακή Ενότητα και η Περιφέρεια αυτό το καλοκαίρι δεν σταματούν εδώ. Συνεχίζουν δυναμικά με στόχο την ανάδειξη της λαογραφικής παράδοσης και του πολιτισμού. Ο Κλοκοτός πλέον δίνει τη σκυτάλη στην Οξύνεια Καλαμπάκας σε μια νέα εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο στις 20:30 το βράδυ.

Η εκδήλωση τιτλοφορείται «Μια κόρη μια Χασιώτισσα…» και περιλαμβάνει μουσικές, χορούς και τραγούδια, πλαισιωμένα με δρώμενα σχετικά με τη ζωή της γυναίκας στη λαϊκή παράδοση, ξεκινώντας από τη γέννησή της και καταλήγοντας στον γάμο μέσα από την καθημερινότητα και κοινωνικά τελετουργικά.

Στην διοργάνωση θα συμμετέχουν οι: Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Οξύνειας «Η Μερίτσα», Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Αγναντιάς, Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Ξηροκάμπου «Ο Άγιος Χαράλαμπος», Πολιτιστικός Σύλλογος Κακοπλευρίου «Η Αγία Παρασκευή», Εκπολιτιστικός Σύλλογος Δήμητρας Γρεβενών και συνοδεύουν οι μουσικοί: Μιχάλης Ράπτης στο κλαρίνο, Γιώργος Αγγέλης στο βιολί, Περικλής Ζήσης στο λαούτο, Βασίλης Γαλάνης στα κρουστά, Αλέξανδρος Αραπογιάννης στο ακορντεόν και η Δέσποινα Καρρά με τον Γιώργο Βράντζα στο τραγούδι.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.