Ο Ηλίας Βλαχογιάννης μιλά για το πνευματικό έργο του Κυρού Ιγνατίου

Δήλωση του πρώην νομάρχη Τρικάλων και τέως βουλευτή της ΝΔ για την εκδημία του ηγουμένου της ιεράς Μονής Αγίου Βησσαρίωνος Δούσικου Πύλης

Την βαθύτατη θλίψη του για μια μεγάλη μορφή της τοπικής εκκλησίας το μακαριστό ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Βησσαρίωνος Δούσικου, που εκεοιμήθη την Πέμπτη, μεταφέρει ο πρώην νομάρχης και τέως βουλευτής της ΝΔ κ. Ηλίας Βλαχογιάννης.

Μιλώντας για το Κυρό Ιγνάτιο τον χαρακτηρίζει ως μια μεγάλη μορφή της Ορθοδοξίας και της Μοναστικής κοινότητας.

«Η είδηση της κοίμησης του, γέμισε θλίψη τον βαθιά θρησκευόμενο Τρικαλινό και όχι μόνο, λαό. Ο καθηγούμενος, γέροντας Ιγνάτιος, υπήρξε ένας φωτισμένος ιεράρχης, γεμάτος αγάπη, καλοσύνη και ανθρωπιά.

Όσοι είχαν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν από κοντά, μόνο λόγια αγάπης και σεβασμού προς το πρόσωπο του έχουμε να πουν. Είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί του ως Νομάρχης κατά την ιστορική επίσκεψη του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια στην Ιερά Μονή, ως και για τη βελτίωση -ασφαλτόστρωση του δρόμου πρόσβασης στο Μοναστήρι και την κατασκευή αντιστηρικτικών -βελτιωτικών έργων στη Μονή και φυσικά γνώρισα από κοντά τα πλούσια πνευματικά του χαρίσματα και τη μεγάλη καρδιά του.

Με τίμησε με την εκτίμηση του, την αγάπη του και την ανθρωπιά του, κάτι που θα θυμάμαι σ’ όλη μου τη ζωή με απέραντη ευγνωμοσύνη.

Είθε ο Πανάγαθος Θεός, να αναπαύσει την ψυχή του…Ας είναι η μνήμη του αιωνία!!!