Ο Δήμος Φαρκαδόνας και οι κάτοικοι της περιοχής μας δεν ξεχνούν τους πυρόπληκτους

Νιώθοντας καλά την αγωνία και τον πόνο αυτών των ανθρώπων ενωμένοι συμπαραστέκονται στους συνανθρώπους με συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης

Οι κάτοικοι του Δήμου Φαρκαδόνας γνωρίζουν ιδιαίτερα πως είναι να χάνεις την περιουσία σου, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ή λεπτά της ώρας. Το έζησαν άλλωστε τόσο με τις πλημμύρες που πήραν στην κοίτη του Πηνειού ποταμού τη σοδειά μιας χρονιάς τον περασμένο Σεπτέμβριο…το γνωρίζουν καλά πως είναι να χάνεις το σπίτι σου μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από το μεγάλο σεισμό της 3ης Μαρτίου.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, ταυτόχρονα ο Δήμος Φαρκαδόνας και οι κοινότητες δεν μπορούν να γυρίσουν τις πλάτες σε αυτούς τους ανθρώπους νιώθοντας την αγωνία και το πόνο τους. Την απελπισία και το άγχος τους, ανάλογο με εκείνο που είχαν βιώσει κατά το παρελθόν και στην περιοχή της Φαρκαδόνας.

Ως προς ο Δήμος Φαρκαδόνας μαζί με τις τοπικές κοινότητες και τους Συλλόγους του Δήμου οργανώνει συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας και συγκεκριμένα:

· Τρόφιμα μακράς διαρκείας (εμφιαλωμένα νερά, χυμούς γάλα σε σκόνη ή εβαπορέ, ζυμαρικά, όσπρια, κονσέρβες παντός τύπου, μπισκότα, συσκευασμένα κρουασάν, παξιμάδια, δημητριακά).

· Ρουχισμός (κυρίως βρεφικά-παιδικά), κλινοσκεπάσματα.

· Φαρμακευτικό υλικό.

· Είδη προσωπικής υγιεινής (χαρτί υγείας, σαπούνια, σαμπουάν, μωρομάντηλα, βρεφικές πάνες).

· Ιατρικά μηχανήματα και υλικά (οξύμετρα, μετρητές σακχάρου κ.α.)

· Ξηρά τροφή για ζώα.

· Οτιδήποτε θεωρεί ο καθένας άλλο απαραίτητο.

Η συλλογή των παραπάνω θα γίνεται στις τοπικές κοινότητες (ώρες 09:00-13:00 μ.μ.) ή μετά από επικοινωνία με τους Προέδρους των Κοινοτήτων και θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 20/8/2021.

«Μιας και δεν ξεχνούμε την πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα που έπληξε την περιοχή μας και την στήριξη που νιώσαμε, οφείλουμε ενωμένοι να συμπαρασταθούμε στους συνανθρώπους μας με οποιοδήποτε τρόπο που σε αυτές τις δύσκολες ώρες έχουν την ανάγκη όλων μας.», αναφέρει σε σχετικό μήνυμα ο Δήμος Φαρκαδόνας.