Νωρίτερα η καταβολή του Κοινωνικού Μερίσματος

Τρεις ημέρες μετά την λήξη της υποβολής των αιτήσεων και συγκεκριμένα στις 15 Δεκεμβρίου η καταβολή των ποσών

Στις 15 αντί στις 21 Δεκεμβρίου αναμένεται να πιστωθεί το Κοινωνικό Μέρισμα στους δικαιούχους. Αυτό ανακοίνωσε εξάλλου η αρμόδια υπουργός Εργασίας μέσω δηλώσεων της σε ραδιόφωνο της Αθήνας.

Σύμφωνα με την υπουργό κοινωνικό μέρισμα θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 15 Δεκεμβρίου, τρεις ημέρες μετά την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων στο koinonikomerisma.gr.

Χθες εξάλλου αναμενόταν να λειτουργήσει κι ένα mail στο οποίο μπορούν να στέλνουν οι πολίτες προβλήματα που αντιμετωπίζουν και το σημαντικό είναι ότι υπάρχει η δυνατότητα νέα αίτησης. Δηλαδή, εάν απορριφθεί ή εάν ο υποψήφιος δικαιούχος θεωρεί ότι έχει συμβεί κάποιο λάθος και μπορεί να διορθωθεί το πρόβλημα, μπορεί να κάνει νέα αίτηση. Αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα. Κατά τ’ άλλα, παρότι υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα προβλήματα, είναι γεγονός, είναι και πρώτη διαδικασία αυτή, έχουν εγκριθεί περισσότερες από 520.000 αιτήσεις, το μέσο ποσό της επιδότησης είναι 570 ευρώ.

Εντωμεταξύ από την περασμένη Κυριακή έως και σήμερα κατά εκατοντάδες είναι και οι Τρικαλινοί που σπεύδουν να καταθέσουν την αίτηση μόνοι τους, ή με την βοήθεια του λογιστή τους.

Η επισκέψιμότητα στα λογιστικά γραφεία της περιοχής μας είναι έντονη καθώς πολλοί είναι εκείνοι οι πολίτες που ζητούν την συνδρομή του λογιστή τους για να αποφευχθούν λάθη και παραλείψεις.

Το σημαντικό στην όλη υπόθεση είναι ότι τα χρήματα θα καταβληθούν άμεσα και κατά αυτό τον τρόπο θα χρησιμοποιηθούν  για την κάλυψη των αναγκών τν νοικοκυρών ενόψει και των γιορτών των Χριστουγέννων.