Μιλάει σοφά ο πρόεδρος του Πετρόπορου…

Δεν αρκείται μόνο να εκπαιδεύει του νέους στην τέχνη του τεχνικού οχημάτων στην επιχείρηση που διατηρεί στο χωριό του, τον Πετρόπορο του Δήμου Φαρκαδόνας. Ο πρόεδρος της κοινότητας, Κώστας Φορτωτήρας, δεν χάνει την ευκαιρία, πάνω στη δουλειά να «μυήσει» την νεολαία και τους μαθητευόμενους του, στην Αυτοδιοίκηση, με στόχο σε αυτή να εισέλθουν νέοι άνθρωποι με όραμα και φρέσκιες ιδέες που θα αντικαταστήσουν τους παλιότερους.

Κι αν στο τομέα της Αυτοδιοίκησης υπάρχει ένα έστω μικρό ενδιαφέρον από τη νεολαία να ασχοληθεί με τα κοινά, στην περίπτωση της ενασχόλησης με τα τεχνικά επαγγέλματα τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος εδώ και χρόνια δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τα νέα παιδιά να ασχοληθούν με τα τεχνικά επαγγέλματα. όλοι οι νέοι στρέφονται στα γράμματα, ακόμη κι αν δεν είναι καλοί μαθητές, μάλιστα με την παρότρυνση των γονιών τους.

Κατά αυτόν τον τρόπο οι επιχειρήσεις αναζητούν ματαίως να βρουν εργατικά χέρια ή μαθητευόμενους, την στιγμή που ανεργία αυξάνει συνεχώς.

«Όσο κι αν προσπαθούμε να βρούμε νέα παιδιά, δυστυχώς δεν τα εντοπίζουμε. Σε λίγα χρόνια, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, δεν θα υπάρχουν συνεργεία, αλλά μόνο ανεργία…», αναφέρει ο πρόεδρος.

Έχει τα δίκαιά του ο πρόεδρος και ταυτόχρονα μάστορας….