Μικρής έκτασης προβλήματα επέφερε η «Αθηνά»

Με την προσοχή επικεντρωμένη στα ποτάμια και τους χειμάρρους βρίσκεται η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων που παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις

Το κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει σχεδόν το σύνολο της χώρας, ταυτόχρονα και το νομό Τρικάλων αφήνει στο πέρασμα του προβλήματα σε περιπτώσεις μικρά, σε άλλες πάλι μεγαλύτερα, θέτοντας σε διαρκή ετοιμότητα την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και τους Δήμους του νομού.

Η επέλαση της «Αθηνάς», του πρώτου ουσιαστικά κύματος κακοκαιρίας που πλήττει την χώρα και την περιοχή μας, σύμφωνα με την «KPHNHLIVE» έχει ως κύρια χαρακτηριστικά για το νομό Τρικάλων και την περιοχή μας, τις ισχυρές βροχοπτώσεις, την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, στοιχεία που θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, καθ΄ όλη την διάρκεια και της επόμενης εβδομάδας σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα μετεωρολογικές προβλέψεις.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν από αργά το απόγευμα της Πέμπτης και συνεχίστηκαν μέχρι και χθες Παρασκευή, άρχισαν να εμφανίζουν τα πρώτα προβλήματα στο νομό Τρικάλων και σε όλο το εύρος των τεσσάρων Δήμων του νομού. Στα ορεινά της Πύλης και της Καλαμπάκας, οι ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν για αρκετές ώρες το τελευταίο εικοσιτετράωρο είχαν τις καταπτώσεις χωμάτινων όγκων στο οδικό δίκτυο, όπως επίσης και τις καταπτώσεις βράχων, που έθεσαν σε πλήρη ετοιμότητα την περιφερειακή ενότητα Τρικάλων. Μηχανήματα της Περιφέρειας ανηφόρισαν στα ορεινά για την απομάκρυνση χωμάτων και βράχων από το οδόστρωμα του οδικού δικτύου ενώ σε κάποιες περιπτώσεις χρειάστηκε να καθαριστούν οι είσοδοι των γεφυρών από φερτά υλικά.

Από τις ισχυρές βροχοπτώσεις προβλήματα δημιουργήθηκαν στην πόλη των Τρικάλων και της Καλαμπάκας από την συγκέντρωση των βρόχινων υδάτων σε δρόμους, που σε κάποιες των περιπτώσεων, γινόταν απροσπέλαστοι.

κι ενώ οι βροχοπτώσεις συνεχίζονται και θα συνεχιστούν για αρκετές ημέρες ακόμη, η προσοχή της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων επικεντρώνεται πλέον στα ποτάμια και στους χειμάρρους που άρχισαν να δέχονται υψηλό φόρτο υδάτων.

Ήδη η στάθμη του Πηνειού ποταμού και των παραποτάμων που κατηφορίζουν από ορεινές περιοχές και χύνονται στο Πηνειό ποταμό έχει αυξηθεί αισθητά, με αποτέλεσμα η αγωνία όλων Περιφέρειας και Δήμων να εντείνεται για το τι θα επακολουθήσει τις επόμενες ημέρες.

Η αγωνία είναι ορατή και στο Δήμο Φαρκαδόνας, από πλευράς αγροτών που δεν έχουν συλλέξει ακόμη την παραγωγή του βαμβακιού από τα χωράφια. Οι αγρότες αγωνιούν σκεπτόμενοι τι συνέβη την περσινή περίοδο με την υπερχείλιση του Πηνειού ποταμού το Σεπτέμβριο, που πήρε στο πέρασμά της, τη σοδειά, καταστρέφοντας ολοκληρωτικά.

Η προσοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων θα συνεχίσει να είναι στραμμένη στην κακοκαιρία κι αν χρειαστεί θα επέμβει για να απομακρύνει τα προβλήματα.