Μετά από τρεις μήνες ξαναχτυπά το κουδούνι σε γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Φαρκαδόνας

Σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» ήδη οι διευθύνσεις των σχολείων σε συνεργασία με το Δήμο Φαρκαδόνας και την Αντιδημαρχία Παιδείας, έχουν διευθετήσει όλες τις εκκρεμότητες, προκειμένου από την Δευτέρα να επιστρέψουμε στην κανονικότητα του καθημερινού προγράμματος

Στις σχολικές αίθουσες επιστρέφουν το πρωί της Δευτέρας 1η Φεβρουαρίου μαθητές και εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μετά από 3 περίπου μήνες παύσης λειτουργίας των διδακτηρίων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες για την πραγματοποίηση δια ζώσης μαθημάτων και παραδόσεων. Για το νομό Τρικάλων και κατ΄ επέκταση της περιοχής Φαρκαδόνας τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν όλα στο σύνολό τους, γυμνάσια Φαρκαδόνας και Οιχαλίας, ΓΕΛ Φαρκαδόνας και Οιχαλίας και ΕΠΑ.Λ. Φαρκαδόνας, καθώς ο νομός Τρικάλων συγκαταλέγεται στις κίτρινες περιοχές.

Σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» ήδη οι διευθύνσεις των σχολείων σε συνεργασία με το Δήμο Φαρκαδόνας και την Αντιδημαρχεία Παιδείας, έχουν διευθετήσει όλες τις εκκρεμότητες, προκειμένου από την Δευτέρα να επιστρέψουμε στην κανονικότητα του καθημερινού προγράμματος.

Τα σχολεία έχουν εφοδιαστεί με τα κατάλληλα είδη για την ατομική προστασία των μαθητών ενώ οι μαθητές κατά την έλευση και παρουσία στο σχολείο επιβάλλεται να φορούν μάσκες για την προστασία τους.

Πολλοί ωστόσο είναι εκείνοι οι γονείς στην περιοχή μας που εκφράζουν τους φόβους τους για το άνοιγμα των σχολείων, αναφερόμενοι σε κινδύνους διασποράς του ιού. Οι ειδικοί βέβαια είναι καθησυχαστικοί εξηγώντας ότι η σωστή και λεπτομερής τήρηση των μέτρων θα σταθεί ευεργετική για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Σχετικά με την πορεία των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Δήμο Φαρκαδόνας όλα κυλούν ομαλά και η λειτουργία όλων των τμημάτων συνεχίζεται απρόσκοπτα.