Μετά από 10 ολόκληρα χρόνια τελέστηκε ο Αγιασμός στο πρώην γυμνάσιο Ζάρκου

Δίπλα στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σεισμόπληκτου Ζάρκου βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης

Είκοσι εννέα ολόκληρα χρόνια συμπληρώθηκαν από τον πρώτο Αγιασμό που τελέστηκε στο κτήριο του γυμνασίου Ζάρκου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Τη φετινή χρονιά συμπληρώθηκε μια δεκαετία μετά τον τελευταίο Αγιασμό που είχε τελεστή στο πραύλιο του πρώην γυμνασίου Ζάρκου. Σήμερα μετά από 29 χρόνια από την ολοκλήρωση της κατασκευής του κτιρίου και την λειτουργία καθώς επίσης και 10 χρόνια μετά τον τελευταίο Αγιασμό, τελέστηκε ο Αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς για τους μαθητές του δημοτικού σχολείου της κοινότητας.

Όπως είναι γνωστό από τα τέλη της περασμένης άνοιξης, οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Ζάρκου, συνέχισαν την φοίτηση στο κτίριο του πρώην γυμνασίου Ζάρκου, καθώς το κτήριο του δημοτικού υπέστη τεράστιες ζημιές από το σεισμό με αποτέλεσμα να κρίνεται ακατάλληλο. Κάτι ανάλογο συνέβη και με το νηπιαγωγείο με αποτέλεσμα τα νήπια να μεταφέρονται στο κτίριο του παιδικού σταθμού.

Σήμερα κατά την διάρκεια της τέλεσης του Αγιασμού βρέθηκε στο Ζάρκο ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης σε μια κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό, αφού την φετινή χρονιά τα μαθήματα για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου ξεκίνησαν στο κτίριο του πρώην Γυμνασίου Ζάρκου.

Άλλωστε, ο αντιπεριφερειάρχης στάθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα στους σεισμόπληκτους του Ζάρκου και της ευρύτερης περιοχής, μετά το χτύπημα του εγκέλαδου, και μέχρι σήμερα συνεχίζει την προώθηση παρεμβάσεων αποκατάστασης στην περιοχή, αλλά και τις πιέσεις προς πάσα κατεύθυνση για να μπορέσουν οι κάτοικοι να αποκατασταθούν μετά τις μεγάλες καταστροφές που προκλήθηκαν.

Ο Χρήστος Μιχαλάκης ευχήθηκε καλή χρονιά στη σχολική κοινότητα, ενώ συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, που είναι εμβολιασμένοι στο σύνολό τους, και εξέφρασε την ελπίδα η σχολική χρονιά να κυλήσει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Παράλληλα, υπογράμμισε πως θα βρίσκεται δίπλα τους σε ότι χρειαστούν και θα συνδράμει στην επίλυση των όποιων θεμάτων προκύψουν.

Τον αντιπεριφερειάρχη ευχαρίστησε για την παρουσία του η Διευθύντρια του σχολείου κ. Γεωργία Καλλιτσουνάκη, ενώ το παρών έδωσε και ο Πρόεδρος του χωριού κ. Γιάννης Βούλγαρης που εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον αντιπεριφερειάρχη που βρίσκεται πάντα δίπλα στο χωριό και τον Δήμο.

Σε δήλωσή του για τη νέα σχολική χρονιά ο Χρήστος Μιχαλάκης τόνισε πως «εύχομαι σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα η νέα χρονιά που ξεκινά σήμερα να κυλήσει με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα. Το μεγάλο στοίχημα είναι να παραμείνουμε όλοι ασφαλείς και τα παιδιά μας να συνεχίσουν τα μαθήματά τους στον φυσικό τους χώρο. Θα είμαστε δίπλα τους σε κάθε τους βήμα και θα συνδράμουμε με κάθε μέσο στην ομαλή λειτουργία της εκπαίδευσης».