Μετ΄ εμποδίων ο εμβολιασμός ατόμων 75 έως 79 ετών σ’ όλο το νομό

Κάτοικοι της περιοχή μας κατάφεραν να κλείσουν ραντεβού για τις 20 Απρίλιου στο Παλαμά, εννοείται για την πρώτη δόση του εμβολιασμού

Μεγάλες καθυστερήσεις παρατηρούνται σήμερα στον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού στην ηλικιακή ομάδα 75 ετών και άνω. Όπως καταγράφει η «ΚΡΗΝΗ LIVE» σήμερα συνεχίζουν μην υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού στο νομό για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 75 έως 79 ετών, καθώς συνεχίζει να υφίσταται θέμα με την διαθεσιμότητα των εμβολίων, αλλά και των δυνατοτήτων εμβολιαστικών κέντρων.

Ακόμη όμως κι αν κάποιος κλείσει ραντεβού, αυτό γίνεται για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα μετά. Συνδημότες οι οποίοι ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα και διαμένουν στην περιοχή μας, κατάφεραν να βρουν ραντεβού κι αυτό καθορίστηκε στο Κέντρο Υγείας Παλαμά για τις 20 Απριλίου. Φυσικά για την 1η δόση…Αναφορικά με τη δεύτερη δόση εκτιμάται ότι θα γίνει περί τα τέλη Μάϊου. Όλες τις προηγούμενες ημέρες συνδημότες μας συνέχιζαν να επικοινωνούν με την «ΚΡΗΝΗ LIVE», υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούν να κλείσουν ραντεβού, ενώ πολλοί εξ αυτών βρισκόταν εν αναμονή του τηλεφωνήματος από τον φαρμακοποιό τους, οι οποίοι καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Από την στιγμή όμως, που δεν υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια για να μπορέσει η πλατφόρμα να δεχτεί αιτήσεις, τα χέρια τους παραμένουν δεμένα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι την περασμένη Παρασκευή είχαν πραγματοποιηθεί στο νομό Τρικάλων 8.191 εμβολιασμοί στους οποίους προστέθηκαν 437 στις 19 Φεβρουαρίου, εκ των οποίων 5.806 αφορούν την πρώτη δόση του εμβολίου και 2.385 την δεύτερη δόση.