Μέλη και φίλοι της ΚΝΕ ετοιμάζονται για την Πάτρα

Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα, όπως φυσικά και στα Τρίκαλα προετοιμάζονται για το 27ο Aντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ

Με σύνθημα «Έλα μαζί μας στον αγώνα ενάντια στο σύστημα που γεννά φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά» θα διεξαχθεί φέτος στην Πάτρα, στις 6 έως τις 8 Ιούλη το 27ο Aντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ. Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα, όπως φυσικά και στα Τρίκαλα οργανώνουν τη συζήτηση με χιλιάδες νέους και νέες, καθημερινά πληθαίνουν οι δηλώσεις συμμετοχής.

Το μεσημέρι της Δευτέρας μέλη της ΤΕ Τρικάλων της ΚΝΕ παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου καλώντας τους νέους του νομού να συμμετέχουν στο 27ο Aντιιμπεριαλιστικό Διήμερο. Για το σκοπό της μετάβασης θα δρομολογηθούν λεωφορεία από την πόλη των Τρικάλων με προορισμό την Πάτρα.

Όπως τόνισαν κατά την συνέντευξη μέλη της ΚΝΕ Με συσκέψεις, μικρές συγκεντρώσεις, εξορμήσεις φτάνει πλατιά η ανακοίνωση της ΚΝΕ, το κάλεσμα αγώνα σε κάθε νέο και νέα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που μετατρέπει τη χώρα σε ορμητήριο των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ, που συμμετέχει στα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών ενάντια στους λαούς.

Είναι ξεχωριστής σημασίας η παρουσία χιλιάδων νέων, καθώς στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας: σχεδιάζεται η αποθήκευση πυρηνικών κεφαλών του ΝΑΤΟ στο στρατόπεδο του Άραξου, ενώ παράλληλα ενεργό ρόλο σε ΝΑΤΟικές ασκήσεις έχουν και τα στρατιωτικά αεροδρόμια της Ανδραβίδας και του Ακτίου.

«Είναι λοιπόν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία η νέα γενιά να βροντοφωνάξει με τη μαζική παρουσία της στο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο ότι δεν θα είναι συνένοχος στο έγκλημα κατά των λαών για τα κέρδη των καπιταλιστών!», τόνισε η Στέλλα Κριμνιώτη.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι το εξής:

Παρασκευή 6 Ιούλη

Άφιξη Οργανώσεων στο χώρο του κάμπινγκ. Έναρξη αθλητικών τουρνουά (μπάσκετ, βόλεϊ, ποδόσφαιρο) – Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο.

20.00: Συγκέντρωση στην Πάτρα, στο μώλο. Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

22.30: Γλέντι στο χώρο του κάμπινγκ.

Σάββατο 7 Ιούλη

10.00: Εκδρομή για μαθητές στο Μουσείο «Νίκος Μπελογιάννης» στην Αμαλιάδα – Παράλληλα, στο χώρο της κατασκήνωσης θα γίνουν αθλητικά τουρνουά.

18.00: Συζήτηση με θέμα «Η ίδρυση και η δράση της ΚΝΕ την περίοδο της στρατιωτικής δικτατορίας (1967-1974)». Με τους μαθητές θα συζητήσουν ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Σήφης Κωτσαντής, στέλεχος του ΚΚΕ.

21.00: Μουσικοθεατρικό αφιέρωμα για τα 50 χρόνια της ΚΝΕ.

22.30: Συναυλία με τους «KollektivΑ» και άλλα νεανικά συγκροτήματα.

23.45: Λαϊκό γλέντι από το συγκρότημα της ΚΝΕ.

Κυριακή 8 Ιούλη

Το πρωί στο χώρο της κατασκήνωσης θα πραγματοποιηθούν οι τελικοί των αθλητικών τουρνουά και η βράβευση των νικητριών ομάδων.