Μεγάλη η επισκεψιμότητα στο Νοσοκομείο των Τρικάλων για προσφορά αίματος

Τρικαλινοί σπεύδουν να προσφέρουν αίμα το οποίο θα αποσταλεί σε νοσοκομεία της Αττικής για τις ανάγκες των τραυματιών

Συγκινητική υπήρξε η ανταπόκριση δεκάδων Τρικαλινών που επισκεπτόταν από νωρίς το πρωί της Τετάρτης το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της διοίκησης του νοσηλευτικού ιδρύματος για προσφορά αίματος για τους τραυματίες των φονικών πυρκαγιών της Αττικής.

Από νωρίς το πρωί, σύμφωνα με υπαλλήλους του τμήματος η επισκέψιμότητα κρίθηκε ιδιαίτερα μεγάλη, καθώς δεκάδες Τρικαλινοί έσπευδαν να προσφέρουν αίμα που θα χρησιμοποιηθεί για τις αυξημένες ανάγκες των εκατοντάδων τραυματιών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Αττικής.

Οι υπάλληλοι του τμήματος βρισκόταν σε διαρκεί εγρήγορση για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης, ενώ παράλληλα ενημέρωναν τον κάθε ενδιαφερόμενο που επικοινωνούσε τηλεφωνικά, είτε ακόμη και με επιτόπια επίσκεψη στο νοσοκομείο.

Νωρίς το μεσημέρι οι φιάλες αίματος που συγκεντρώθηκαν χαρακτηριζόταν ικανοποιητικές, προκαλώντας συγκίνηση για την άμεση ευαισθητοποίηση του απλού κόσμου. Αργά το μεσημέρι οι πρώτες φιάλες αποστελλόταν σε νοσοκομεία της Αθήνας, εκεί όπου νοσηλεύονται θύματα των φονικών πυρκαγιών.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων η προσφορά αίματος θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες μέχρι και την Παρασκευή 27 Ιουλίου με εκτάκτως διευρυμένο ωράριο, από τις 8 το πρωί έως τις 14:30 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το απόγευμα.

Οι υπάλληλοι του τμήματος Αιμοδοσίας εκτιμούν πως το επόμενο διήμερο η επισκεψιμότητα θα αυξηθεί περαιτέρω μιας και πολλοί επικοινωνούν για να ενημερωθούν για τις ώρες λειτουργίας του τμήματος.

Ερυθρός Σταυρός Τρίκαλα

Το Περιφερειακό Τμήμα Τρικάλων του ΕΕΣ βρίσκετε σε συνεχή ετοιμότητα και εγρήγορση για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης στο Ν. Αττικής.

Για την αντιμετώπιση των αναγκών, μπορεί ο καθένας να συνδράμει με:

* ξηρή τροφή μακράς διάρκειας (φρυγανιές, παξιμάδια, μπισκότα).

* φάρμακα, γάζες, φυσιολογικοί οροί, αντιεγκαυματικές αλοιφές (fucidin) και Betadine

* μωρομάντηλα, παιδικές πάνες, κλπ.

Τα είδη θα συγκεντρώνονται στα γραφεία του Περιφερειακού Τμήματος Τρικάλων Ε.Ε.Σ. την Πέμπτη 25/7/2018 (Αθ. Διάκου και Ερυθρού Σταυρού 5) τηλ. επικοινωνίας: 24310-27430 και email: eestrik@otenet.gr από 9:00 π.μ. μέχρι τις 17:00 μ.μ. για όσους από τους συμπολίτες επιθυμούν να προσφέρουν είδη ατομικής ανάγκης για τη στήριξη των πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές.