Με θρησκευτική ευλάβεια πιστοί γονάτισαν στην Εικόνα των Αγίων Αναργύρων

Με θρησκευτική ευλάβεια και κατάνυξη κάτοικοι της Κρήνης και των όμορων κοινοτήτων γονάτισαν και προσευχήθηκαν στην Αγία και Θαυματουργή Εικόνα των Αγίων Αναργύρων στην Κρήνη.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την μνήμη των Αγίων και Θαυματουργών Αγίων Αναργύρων ξεκίνησαν το απόγευμα της Δευτέρας στον κοιμητηριακό ναό του χωριού παρουσία πλήθους πιστών. Στον κεντρικό ναό τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος για τον ενάρετο βίο των Αγίων, οι οποίοι μαζί με τους Αγίους Θεοδώρους, την Αγία Αικατερίνη, αποτελούν καταφύγιο των κατοίκων, σκέπη και προστασία των πιστών που τους επικαλούνται στις δύσκολες στιγμές και τους δοξάζουν κατά την εκπλήρωση των αιτημάτων.

Κάτοικοι της Κρήνης δεν ξέχασαν και δεν ξεχνούν τα αναρίθμητα θαύματα των Αγίων που μέχρι και σήμερα εξιστορούνται στους νεότερους, αποτελώντας ένα από ισχυρότερα σημεία της πίστεως μας, η οποία είναι ζωντανή ανά τους αιώνες.

Λίγο νωρίτερα τελέστηκε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας περιμετρικά του χωριού προεξάρχοντος του π. Ευάγγελου Γιώτα και του εφημέριου του χωριού π. Δημητρίου Καψιωχα στον ναό των Αγίων Θεοδώρων. Εκεί ανήμερα της εορτής θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία και η επιστροφή της στο χώρο φιλοξενίας της στο κοιμητηριακό εξωκκλήσι.