Με πορτοκαλί χρώμα φωταγωγήθηκε το βράδυ της Κυριακής ο χώρος στο Δημαρχείο Φαρκαδόνας

Στήριξη και ελπίδα στους ασθενείς με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, από το Δήμο Φαρκαδόνας και τους υπολοίπους Δήμους του νομού και της χώρας ευρύτερα

Μήνυμα ελπίδας και συμπαράστασης σε όλους εκείνους τους συνανθρώπους μας που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας, έστειλαν φορείς και απλοί πολίτες του νομού Τρικάλων, ταυτόχρονα και της Φαρκαδόνας.

Στις 30 Μάη, ημερομηνία που έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα την Σκλήρυνση κατά Πλάκας, η Ελληνική Εταιρία για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας ζήτησε από την ΚΕΔΕ και τον Πρόεδρο της κ. Δημήτρη Παπαστεργίου να προτρέψει τους Δήμους όλης της χώρας να φωτίσουν Δημαρχεία, μνημεία ή άλλα κτήρια σε πορτοκαλί χρώμα, το χρώμα της Πολλαπλής Σκλήρυνσης. Με τον τρόπο αυτόν τιμήθηκε η μέρα, αλλά και ο αγώνας που δίνουν οι τουλάχιστον 17.000 οικογένειες που έχουν κάποιον δικό τους με Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Την πρόσκληση δέχτηκε και ο Δήμος Φαρκαδόνας, ο οποίος το βράδυ της Κυριακής, όπως κατέγραψε η «ΚΡΗΝΗ LIVE» φωταγωγήθηκε με πορτοκαλί χρώμα, δίνοντας το μήνυμα ότι οι ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση δεν είναι μόνοι σε οποιοδήποτε μέρος κι αν κατοικούν.

Ανάλογα φωτίστηκαν κεντρικά σημεία των Τρικάλων, όπως η Κεντρική Πεζογέφυρα, η ιστορική Τοξωτή Γέφυρα του 16ου αιώνα της Πύλης κ.α.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες το πρωί κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, εψάλη δέηση υπέρ υγείας των ασθενών με Πολλαπλή Σκλήρυνση στον Ι.Ν. Αγίας Επισκέψεως, ενώ στις 9 μ.μ., σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων, το Δημοτικό Θέατρο και το Μουσείο Τσιτσάνη, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με μουσική και ανάγνωση κειμένων που έγραψαν ασθενείς με ΣΚΠ στο υπαίθριο θεατράκι στο ποτάμι.