Με πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή rapid test θα μπαίνουν οι καλεσμένοι σε γάμους και βαφτίσεις

Στις δεξιώσεις θα μετέχουν οι εμβολιασμένοι, όσοι νόσησαν με κορονοϊό κι αυτοί που πραγματοποίησαν ραπιτ τεστ έως και 48 ώρες πριν

Οι περιορισμοί τελικά λόγω της πανδημίας δεν αφήνουν ανεπηρέαστές τις κοινωνικές εκδηλώσεις και δη τους γάμους, τις βαπτίσεις και τις δεξιώσεις που έπονται των Μυστηρίων.

Το τελευταίο διάστημα οι ελεγκτικές αρχές έρχονται αντιμέτωπες με αρκετές παραβάσεις που σχετίζονται με τις δεξιώσεις που ακολουθούν μετά τα Μυστήρια, στις οποίες δεν τηρούνται τα προβλεπόμενα. Μετά τις αυξημένες παραβάσεις πανελλαδικά, τα αρμόδια υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και του Υγείας, αποφάσισαν την αυστηροποίηση των μέτρων για όσους λαμβάνουν μέρος σε Μυστήρια και κοινωνικές εκδηλώσεις.

Το εν λόγω ΦΕΚ περιγράφει με σαφή τρόπο τους όρους όσων επιθυμούν να μετέχουν σε γάμους, βαφτίσεις και κέντρα διασκέδασης. Αυτό θα γίνεται αποκλειστικά με την επίδειξη ραπιτ τεστ, το οποίο θα γίνεται τουλάχιστον δυο 24ωρα πριν.

Σε γάμους, βαφτίσεις και κέντρα διασκέδασης οι καλεσμένοι θα εισέρχονται μονάχα με την με την επίδειξη rapid test 48 ωρών, ή εκείνοι που έχουν πραγματοποιήσει τον εμβολιασμό δυο δόσεων ή το μονοδοσικό ή εκείνοι που έχουν νοσήσει με κορονοϊό και θα φέρουν την ειδική βεβαίωση.

Όπως αναφέρει το ΦΕΚ η λειτουργία χώρων διασκέδασης επιτρέπεται με υποχρεωτική επίδειξη στην είσοδο:

– πιστοποιητικό εμβολιασμού

– βεβαίωση αρνητικού rapid test 48 ωρών πριν την ώρα προσέλευσης

– πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται 30 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως και 180 ημέρες μετά από αυτόν.

Παράλληλα επιτρέπονται 10 άτομα ανά τραπέζι ενώ η μάσκα από πελάτες και προσωπικό είναι υποχρεωτική κατά την χρόνο αναμονής.

Το νέο μέτρο έρχεται να προκαλέσει ποικίλα σχόλια κυρίως μεταξύ των ιδιοκτητών κέντρων διασκέδασης, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο ίσως μειώσει τον αριθμό καλεσμένων κι ίσως επιφέρει και αναβολές στις κρατήσεις των δεξιώσεων.