Με μια καραβιά μέλι επέστρεψαν από την Εύβοια οι Κρηνιώτες Μελισσοκόμοι

Μετά από χρόνια παραγωγοί του Δήμου μας και της Κρήνης, είδαν τη φετινή σοδειά να αυξάνεται γεγονός που οφείλεται στις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες  

Άκρως ικανοποιημένοι από την φετινή χρονιά εμφανίζονται οι μελισσοκόμοι της Κρήνης αλλά και ευρύτερα του Δήμου Φαρκαδόνας. Οι καιρικές συνθήκες υπήρξαν ευνοϊκές για τα μελίσσια, αυξάνοντας την παραγωγή που συλλέγεται το τελευταίο διάστημα. Εδώ και μέρες στην Κρήνη άρχισαν να επιστρέφουν μελισσοκόμοι, οι οποίοι μέσα στο καλοκαίρι είχαν μεταφέρει τις κυψέλες τους, στην Εύβοια για την παραγωγή πευκόμελου. Ένα ξεχωριστό μέλι που διακρίνεται για τη νοστιμιά και το άρωμά του. Όπως ανέφεραν στην «ΚΡΗΝΗ LIVE» μετά και τον τρύγο, η παραγωγή την φετινή χρονιά ήταν ιδιαίτερα αυξημένη σε σχέση με τα προηγούμενα έτη. Οι καιρικές συνθήκες υπήρξαν ευνοϊκές γεγονός που συνέβαλαν, ώστε οι μέλισσες να παράξουν περισσότερο μέλι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια όπου η απόδοση υπήρξε ιδιαίτερα μειωμένη.

Το γεγονός αυτό αναμφίβολα προκάλεσε την ιδιαίτερη ικανοποίηση των παραγωγών μελιού που μετά από χρόνια θα δουν την παραγωγή τους να αυξάνεται και το οικονομικό όφελος θα μεγαλώνει.

Αξίζει να υπογραμμιστεί εδώ ότι τα τελευταία χρόνια η ενασχόληση με την μελισσοκομεία ακολουθεί ανοδική τροχιά. Το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ενασχόληση αφήνει ένα καλό κέρδος, κάνει ολοένα και περισσότερους να ασχολούνται επαγγελματικά με την συγκεκριμένη διαδικασία.

Σαφώς και οι τοπικοί παραγωγοί ακολουθούν παραδοσιακούς και άκρως βιολογικούς τρόπους που έμαθαν από γονείς και παππούδες τους, στοιχείο που κάνει το μέλι να είναι άκρως αρωματικό και νόστιμο και να προτιμάται από τους καταναλωτές για την τροφή τους.