Με μεγαλοπρέπεια ο εορτασμός της Παναγίας στην Πηνειάδα

Εκατοντάδες κόσμου προσκύνησε στον Επιτάφιο της Παναγίας και ακολούθησε την περιφορά του

Με κάθε επισημότητα και θρησκευτική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στην Πηνειάδα η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα της Κυριακής με την τέλεση του πανηγυρικού επσερινού, ιερουργούτων του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Προκοπίου, αρχιμανδρίτη Διονύσιου Κλάδη και του εφημέριου του ενοριακού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου π. Χαράλαμπου Μητράκος.

Πλήθος κόσμου έσπευσε στο ναό της Παναγίας για να τιμήσει την εορτή και να γονατίσει μπροστά της, καταθέτοντας τα αιτήματα. Ακολούθησε περιφορά του Επιταφίου της Θεοτόκου και Θείο Κήρυγμα από τον αρχιμανδρίτη Διονύσιο Κλάδη, ο οποίος αναφέρθηκε στην Παναγία, Μητέρα όλων των Χριστιανών, που θα πρέπει να την επικαλούνται νυχθημερόν όλοι οι Χριστιανοί δοξάζοντας τόσα στις ευχάριστες, όσο και στις δυσάρεστες στιγμές της ζωής μας.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το πρωί της Δευτέρας με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας.

Ο εφημέριος του χωριού π. Χαράλαμπος Μητράκος ευχαριστεί όλο τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις τιμής προς την Υπεραγία Θεοτόκο, πολιούχο του χωριού της Πηνειάδος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.