Με διοικητικές αποβολές προειδοποιεί ο Δήμος Φαρκαδόνας

Προθεσμία ενός περίπου μήνα για απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων ή μηχανημάτων

Τελευταία ευκαιρία για την απομάκρυνση των παλαιών, εγκαταλελειμμένων οχημάτων από τους δρόμους των κοινοτήτων του Δήμου Φαρκαδόνας, δίνει ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Σπύρος Αγναντής.

Στο ζήτημα που προκύπτει είχε αναφερθεί με αποκλειστικό ρεπορτάζ η «ΚΡΗΝΗ LIVE», με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Βαγγέλη Κοσμά να δηλώνει ότι πέραν των κινδύνων που ελλοχεύονται από την εγκατάλειψη των οχημάτων, υποβαθμίζουν την εικόνα του Δήμου και ταυτόχρονα κρύβουν κινδύνους για την δημόσια υγεία.

Πλέον ο δήμαρχος Φαρκαδόνας, Σπύρος Αγναντής, καλεί άμεσα τους ιδιοκτήτες να απομακρύνουν τα οχήματα, καθώς αυτά αποτελούν πηγή περιβαλλοντικής ρύπανσης, θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία αφού μετατρέπονται σε εστίες μόλυνσης, μπορούν να προκαλέσουν ατυχήματα και υποβαθμίζουν την εικόνα του Δήμου.

Ήδη ο Δήμος έχει έρθει σε επικοινωνία με το Αστυνομικό Τμήμα Φαρκαδόνας, ενώ είχε και συναντήσεις με στελέχη της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών και Μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητες Τρικάλων, προκειμένου να λάβει τις απαραίτητες κατευθύνσεις.

Ο Δήμος ήρθε σε επικοινωνία με τους προέδρους, ώστε να τους ενημερώσει για τις ενέργειες που θα πρέπει να αναπτύξουν για την απομάκρυνση των οχημάτων από τους ιδιοκτήτες τους. Ο Δήμος Φαρκαδόνας θα δώσει κάποιο χρονικό περιθώριο λίγων εβδομάδων στους ιδιοκτήτες για την απομάκρυνση.

Σε διαφορετική περίπτωση και αν δεν υπάρξει θετικό αποτέλεσμα, τότε ο Δήμος θα κληθεί να απομακρύνει τα οχήματα ή μηχανήματα από τους δρόμους, μεταφέροντας σε κάποιο χώρο ανακύκλωσης ή σε ενδεχομένως σε χώρο που θα ορίσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα περισσότερα εγκαταλειμμένα οχήματα ή μηχανήματα ανήκουν σε ιδιοκτήτες που δεν βρίσκονται στη ζωή και οι συγγενείς τους ζουν είτε στο εξωτερικό είτε σε κάποια άλλη περιοχή της χώρας.

Σε ορισμένες πάλι περιπτώσεις δημιουργούν προβλήματα στην διέλευση μεγάλων οχημάτων που διέρχονται των σημείων.