Με αλλαγές στη διαξαγωγή την φετινή χρονιά ο «Θαλής»

Ο Μαθηματικός Διαγωνισμός θα διεξαχθεί ανά σχολείο κι όπου υπάρχουν συμμετοχές την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου

Η πανδημία του κορονοϊού φέρνει αλλαγές και στο πανελλήνιο διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας που διεξάγεται στις αρχές του φθινοπώρου και φέρει την ονομασία Θαλής». Κι ενώ τα προηγούμενα χρονιά σε όλο το νομό συστηνόταν 4 εξεταστικά κέντρα για όλο το νομό, φέτος, λόγω πανδημίας θα υπάρξουν αλλαγές.

Έτσι λοιπόν την φετινή χρονιά ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στα ίδια τα σχολεία στα οποία φοιτούν οι μαθητές, με βάση τα μέτρα προστασίας που ισχύουν για τον COVID-19. Πρόκειται για την α’ φάση του 81ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού για μαθητές Β’, Γ’ Γυμνασίου και Α’, Β’ και Γ’  Λυκείου και του 10ου Τοπικού Διαγωνισμού για μαθητές Α’ Γυμνασίου, στα μαθηματικά, «Ο Θαλής 2020».

Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας ο διαγωνισμός φέτος θα πραγματοποιηθεί εντός του σχολικού ωραρίου, τηρώντας απαρέγκλιτα τις οδηγίες για την προστασία από τον κορονοϊό.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, κατά τις ώρες 12:00-14:00 και ειδικά φέτος θα έχει διάρκεια δυο ωρών, θα απαρτίζεται δε από τρία θέματα πλήρους ανάπτυξης.

Εξεταστικό κέντρο θα είναι όποιο σχολείο έχει ενδιαφερόμενους μαθητές, το οποίο θα πρέπει να διαθέσει ανάλογα με το πλήθος των μαθητών τις αντίστοιχες αίθουσες (χωρίς να είναι απαραίτητο να γίνει αναπροσαρμογή του ωρολογίου προγράμματος) και τους αντίστοιχους επιτηρητές.

Ο 81ος διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές των Β’ και Γ’ τάξεων των Γυμνασίων, καθώς και όλων των τάξεων των γενικών και των επαγγελματικών Λυκείων της χώρας και τοπικά για τον Ν. Τρικάλων o 10ος τοπικός διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές της Α’ Γυμνασίου.

Ο διευθυντής του σχολείου, για να δηλώσει τη συμμετοχή του σχολείου, θα πρέπει να συμπληρώσει τη φόρμα που θα βρει στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScU2jeMipPZ5j2HdjHfWASIEk0lqesl-xR3Gt9dXwepuoXijA/viewform.

Η συμμετοχή των μαθητών μπορεί να γίνει είτε ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://docs.google.com/forms/d/1iAMhTpN2cg7E5MN0v82epTWRfAxoxSkDQ3fjiS08Xkw/viewform ή ονομαστικά στον διευθυντή ή στον υπεύθυνο καθηγητή του σχολείου τους.

Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες του προέδρου του παραρτήματος της ΕΜΕ Τρικάλων κ. Δημήτρη Θεοχάρη, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για συμμετοχή στο διαγωνισμό.