Μαρσάρουν τις μηχανές των τρακτέρ

Κινητοποιούνται και στήνουν μπλόκα από την ερχόμενη εβδομάδα οι Θεσσαλοί αγρότες αντιδρώντας στην αγροτική πολιτική της κυβέρνησης

Στις επάλξεις του αγώνα θα βρεθούν για μια ακόμη χρονιά οι Τρικαλινοί και οι Θεσσαλοί αγρότες, αντιδρώντας στην αντιαγροτική, όπως χαρακτηρίζουν, πολιτική της κυβέρνησης.

Οι αγρότες προετοιμάζονται να στήσουν μπλόκα σε διάφορα σημεία της χώρας, αυτό εξάλλου αποφάσισαν κατά την προχθεσινή σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων που συνεδρίασε στον Παλαμά Καρδίτσας με μοναδικό θέμα συζήτησης το προγραμματισμό των κινητοποιήσεων.

Την φετινή χρονιά το μπλόκο των αγροτών δεν θα στηθεί στο γνώριμο σημείο του κόμβου της Νίκαιας στη Λάρισας. Οι αγρότες αποφάσισαν να αλλάξουν ρότα, στήνοντας μπλόκο επί του αυτοκινητοδρόμου του Ε-65 στο ύψος του Δέλτα Καρδίτσας. Οι κινητοποιήσεις των αγροτών ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα 22 Γενάρη, με τους συνδικαλιστές σε τοπικό, Θεσσαλικό και πανελλαδικό επίπεδο να εντείνουν τις εξορμήσεις για την καλύτερη δυνατή συμμετοχή.

Επίσης, αποφάσισαν να διοργανωθεί πανελλαδικό συλλαλητήριο και κατά την διάρκεια της διοργάνωσης της Agrotica, στην Θεσσαλονίκη, στις 3 Φεβρουαρίου.
Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας, σημείωσε πως υλοποιείται η απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων για συνέχιση των κινητοποιήσεων, με μπλόκα προς το τέλος του Ιανουαρίου.
Όπως είπε ο κ. Μπούτας, τα προβλήματα είναι μεγάλα, «καθώς η κυβέρνηση παίρνει συνεχώς μέτρα ενάντιά μας». Τόνισε δε, πως «δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον δρόμο του αγώνα και της ενότητας με τα άλλα λαϊκά στρώματα».
«Βασικός μας στόχος είναι η ανάδειξη των προβλημάτων των αγροτών» είπε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, αναφερόμενος στην σύσκεψη της γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, ενώ συμπλήρωσε, ότι «οι αγρότες θα δώσουν την αγωνιστική απάντηση στην κυβέρνηση και δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια».