Ένα δημοτικό σχολείο και 4 νηπιαγωγεία δεν θα λειτουργήσουν εξαιτίας της έλλειψης μαθητών ή της μη συμπλήρωσης του ελάχιστου απαιτούμενου μαθητικού δυναμικού

Οι έλλειψη μαθητών, αλλά ταυτόχρονα και σε κάποιες των περιπτώσεων η μη συμπλήρωση του ελάχιστου απαιτούμενου μαθητικού δυναμικού, οδηγεί την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας στην απόφαση της αναστολής λειτουργίας διδακτηρίων στο νομό Τρικάλων, αλλά και στο σύνολο της Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα σε όλη τη Θεσσαλία αναστέλλουν την λειτουργία τους 69 σχολεία, 21 Δημοτικά και 48 νηπιαγωγεία. Από αυτά τα 30 ανήκουν στο νομό Τρικάλων, 12 δημοτικά και 18 νηπιαγωγεία.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» στο νομό Τρικάλων αναμένεται να αναστείλουν την λειτουργία τους 18 νηπιαγωγείο, εκ των οποίων, 7 στο Δήμο Τρικκαίων, 4 στο Δήμο Μετεώρων, 4 στο Δήμο Φαρκαδόνας και 3 στην Πύλη.

Σχετικά με τα νηπιαγωγεία αναστέλλουν την λειτουργία τους 12 δημοτικά σχολεία εκ των οποίων 1 στο Δήμο Τρικκαίων, 6 στο Δήμο Μετεώρων, 4 στο Δήμο Πύλης κι ένα στο Δήμο Φαρκαδόνας.

Αναλυτικά τα νηπιαγωγεία που αναστέλλουν την λειτουργία τους είναι:

1ο Νηπιαγωγείο Τρικάλων, 26ο Νηπιαγωγείο Τρικάλων, Αρδανίου, Αύρας, Γενεσίου, Γεωργανάδων, Διάβας, Ελευθεροχωρίου, Κλοκοτού, Κοτρωνίου, Ξυλοπάροικου, Σαρακίνας, Σερβωτών, Σκεπαρίου, 1ο νηπιαγωγείο Φαρκαδόνας, Φιλύρας, Φωτάδας και Ζηλευτής.

Αναλυτικά τα δημοτικά σχολεία που αναστέλλουν την λειτουργία τους είναι:

Αγναντιάς, Γάβρου, Γλυκομηλιάς, Ελαφίου, Καλογήρων, Κάτω Παλαιοκαρυάς, Κοτρωνίου, Μουρσιάς, Πατοπυλιάς, Ροπωτού, Σκεπαρίου και Διασέλλου.

Η αναστολή λειτουργίας ισχύει για το τρέχον έτος. Σε περίπτωση ύπαρξης μαθητών παύει η αναστολή με απόφαση της περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.