Λιτός ο εορτασμός του Αγίου Μηνά στον Κλοκοτό εξαιτίας του πένθους

Υπό βαριά ατμόσφαιρα και με απόλυτα λιτό τρόπο, εξαιτίας του βαρύ πένθους που σκεπάζει το χωριό του Κλοκοτού από τον αδόκητο χαμό του 32χρονου, Αθανάσιου Γεωργίου, εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Μηνά, απότμημα των Ιερών Λειψάνων του, φυλάσσεται στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Σύμφωνα με την «Krini Live» για το απόγευμα της Πέμπτης, παραμονή της εορτής του Αγίου Μηνά, ήταν προγραμματισμένη η επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης, κ. Χρυσοστόμου. Το θλιβερό, για όλους τους κατοίκους περιστατικό, με το θανάσιμο τραυματισμό του άτυχου παλικαριού, ματαίωσε όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις, με αποτέλεσμα να τελεστεί μονάχα ο Εσπερινός με άκρως λιτό τρόπο, ιερουργούντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου Οιχαλίας, π. Ευάγγελου Γιώτα, του εφημέριου του Κλοκοτού, του εφημερίου του Ναού, π. Απόστολου Στεργίου και ιερέων όμορων κοινοτήτων.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν την Παρασκευή το πρωί με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραδοσιακή φιλοξενία που ήταν προγραμματισμένη να διανεμηθεί χθες το απόγευμα, θα διανεμηθεί το πρωί της Κυριακής μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας.