Λεπτομέρειες για την αντιπυρική θωράκιση της Φαρκαδόνας κατά τη συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π.

Ευθείες βολές κατά της πρώην δημοτικής Αρχής από τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Γεωργολόπουλο

Τις λεπτομέρειες του αντιπυρικού σχεδιασμού με αφορμή και την έναρξη της νέας αντιπυρικής περιόδου που ξεκίνησε την 1 Μάη, συζήτησαν Δήμος και συναρμόδιες Υπηρεσίες στην διάρκεια της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φαρκαδόνας.

Όπως κατέγραψε η «KriniLive.gr» η σύσκεψη διεξήχθη το πρωί της Πέμπτης στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας, παρουσία του αντιδημάρχου, υπευθύνου Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Γεωργολόπουλου, των προέδρων των κοινοτήτων καθώς επίσης της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Κατά τη σύσκεψη αναλύθηκαν όλα τα ζητήματα, ενώ τέθηκαν απορίες απ’ όλους τους συμμετέχοντες σχετικά με τις διαδικασίες που θα πρέπει να αναπτυχθούν από εδώ και στο εξής προκειμένου να διευθετηθούν διάφορα θέματα.

Από την πλευρά της η Πυροσβεστική Υπηρεσία δια μέσου του Ανθυπύραρχου, Δημήτρη Παπαγεωργίου, ζήτησε την συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, κάτι για το οποίο υπήρξαν οι θετικές δεσμεύσεις, για την αποφυγή ή την άμεση αντιμετώπιση οποιοδήποτε συμβάντος. Μάλιστα ο κ. Παπαγεωργίου σημείωσε ότι η Υπηρεσία πλέον βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα ενώ ζήτησε πέραν της συνεργασίας, να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή για την αποφυγή δυσάρεστων συμβάντων, ειδικά τις ημέρες που ο δείκτης επικινδυνότητας είναι αυξημένος.

Κατηγορίες και αιχμές Γ. Γεωργολόπουλου στην πρώην δημοτική Αρχή

Την ιδιαίτερη προσοχή όλων συνέστησε και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Γεωργολόπουλος. Ο ίδιος μίλησε για τις ενέργειες που πρέπει να αποφεύγουν οι κάτοικοι των κοινοτήτων σχετικά με την κοπή κλαδιών και χόρτων τους καλοκαιρινούς μήνες και την εναπόθεσή τους σε μη εγκεκριμένους χώρους, που θα συντελέσουν στη δημιουργία εστίας μόλυνσης αλλά θα επιφέρουν κινδύνους πρόκλησης πυρκαγιάς.

Ο αντιδήμαρχος δεν παρέλειψε να σταθεί σ’ ένα σημαντικό ζήτημα, εκείνο της αδυναμίας των παρεμβάσεων στο ορεινό δίκτυο, καθώς μέχρι και σήμερα δεν έχουν αναρτηθεί οι πίνακες του κτηματολογίου.

«Ως Δήμος δεν μπορούμε να παρέμβουμε στον ορεινό όγκο πριν την ανάρτηση των πινάκων του κτηματολογίου. Με την ανάρτηση των πινάκων τους πρώτους μήνες του 2023 θα μπορούμε να γνωρίζουμε σε ποιον ανήκουν οι εκτάσεις για τις κατάλληλες παρεμβάσεις. Θέλω να καταστήσω σαφές ότι στην παρούσα φάση ο ορεινός όγκος ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο μέχρι και την ανάρτηση των πινάκων είναι υποχρεωμένο να διευθετήσει θέματα με την διάνοιξη δρόμων και εκτέλεση αντιπυρικών ζωνών», σημείωσε ο κ. Γεωργολόπουλος.

Ο αντιδήμαρχος στο ίδιο πλαίσιο κατηγόρησε ευθέως την πρώην δημοτική Αρχή, διότι όπως κατήγγειλε δεν φρόντισε ώστε να δηλωθούν οι εκτάσεις στο κτηματολόγιο από το Δήμο Φαρκαδόνας.

«Επιρρίπτω ευθύνες στην πρώην δημοτική Αρχή, διότι παρά το γεγονός ότι ως αντιπολίτευση την προηγούμενη δημοτική περίοδο μαχόμασταν για να δηλωθούν στο κτηματολόγιο εκτάσεις από το Δήμο Φαρκαδόνας, δυστυχώς η πρώην δημοτική Αρχή δεν τις δήλωσε με ότι αυτό συνεπάγεται. Μετά από πολλές προσπάθειες, εγώ προσωπικά αλλά και γενικότερα η παρούσα δημοτική Αρχή, καταφέραμε να δηλώσουμε τεράστιες εκτάσεις και τα αποτελέσματα θα είναι ορατά για τους δημότες με την ανάρτηση των πινάκων. Πραγματικά χαίρομαι γι΄ αυτό γιατί τα οφέλη θα είναι πολλά με το Δήμο Φαρκαδόνας να μετέχει και να εκτελεί τα επόμενα χρόνια πολλά προγράμματα.», κατέληξε ο κ. Γεωργολόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.