Κυριακή των Βαΐων: Πρώτη Θεία Λειτουργία στην αυτοσχέδια εκκλησία στους Γεωργανάδες (Βίντεο & Φωτο)

Κάτοικοι του χωριού προσήλθαν με θρησκευτική ευλάβεια για να προσευχηθούν

Συγκινητική υπήρξε η ατμόσφαιρα το πρωί της Κυριακής των Βαΐων στην κοινότητα των Γεωργανάδων και στην πρώτη Θεία Λειτουργία στον αυτοσχέδιο ναό που εγκατέστησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας για τις λειτουργικές ανάγκες των πιστών.

Όπως είναι γνωστό ο ναός του Αγίου Γεωργίου υπέστη σημαντικές ζημιές από το σεισμό της 3ης Μαρτίου με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει. Ο εφημέριος του ναού π. Βασίλειος, κοινότητα και κάτοικοι απευθύνθηκαν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και άμεσα υπήρξε η τοποθέτηση της αυτοσχέδιας εκκλησίας, για τις Ακολουθίες των Βαΐων, της Μεγάλης Εβδομάδας και μετέπειτα μέχρι την ανακαίνιση του ναού.

Κάτοικοι του χωριού έσπευσαν το πρωί για να εκκλησιαστούν και να προσευχηθούν, ευχαριστώντας το Θεό κι όσους συνέβαλαν ώστε να τοποθετηθεί η αυτοσχέδια εκκλησία.

Τις ευχαριστίες του προς την Περιφέρεια, το Δήμο, την κοινότητα και τους εθελοντές, μέλη εθελοντικών ομάδων της Λάρισας, απηύθυνε ο ιερέας του χωριού π. Βασίλειος. Ευχήθηκε σε όλους καλό Πάσχα με υγεία και λιγότερα προβλήματα, δεόμενος η Παναγία και ο Χριστός να απαλύνουν το πόνο των ανθρώπων. Οι ακολουθίες του Πάσχα θα τελούνται πλέον κανονικά από την αυτοσχέδια εκκλησία.