Κραυγή αγωνίας από τον πρόεδρο των Ταξιαρχών

Ο κ. Αχιλλέας Νίκου, μετέφερε αρμοδίως την απογοήτευση και την απελπισία των αγροτών για τις ζημιές που προκάλεσαν τα καιρικά φαινόμενα στην καλλιέργεια και την παραγωγή πεπονιών

Καθημερινά και έντονα είναι τα παράπονα και η απογοήτευση που διατυπώνονται από τους παραγωγούς πεπονιών στα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Πελινναίων του Δήμου Φαρκαδόνας. Η αστάθεια που παρουσιάζεται στις καιρικές συνθήκες εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα έχουν προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές στην παραγωγή με αποτέλεσμα ο καρπός λίγο πριν την τελική ωρίμανση να σκίζεται και να σαπίζει στα χωράφια, προκαλώντας οικονομική καταστροφή στους παραγωγούς.

Γνώστης των προβλημάτων που ταλανίζουν την παραγωγή πεπονιού και ο πρόεδρος των Ταξιαρχών κ. Αχιλλέας Νίκου. Ο πρόεδρος καταγράφει τα παράπονα που διατυπώνουν οι παραγωγοί, καλώντας τους κρατικούς μηχανισμούς να ενσκήψουν στο πρόβλημα προκειμένου οι αγρότες να τύχουν των επιθυμητών αποζημιώσεων των ζημιών.

Μάλιστα ο πρόεδρος έδειξε εμπράκτως το ενδιαφέρον του, και είναι ο μοναδικός θα έλεγε κανείς αυτοδιοικητικός, που ήρθε σε επικοινωνία με τον ΕΛΓΑ, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη, τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκρέκα και τους βουλευτές του νομού, παρουσιάζοντας το πρόβλημα και καλώντας τους να στηρίξουν τους αγρότες που πλέον απειλούνται με οικονομική καταστροφή.

KRINI LIVE