Κορίνα Λιούτα: Η δημιουργός του «Θέλω» με την αξιόλογη κοινωνική δράση

Επί 25 χρόνια ζει καθημερινά τον ανθρώπινο πόνο και την αγωνία ασθενών και συγγενών και τους στηρίζει όλους πάντα με το ίδιο ζεστό χαμόγελο. Όσοι γνωρίζουν καλά την Κορίνα Λιούτα μιλούν για μια γυναίκα με ευαισθησίες, που προσφέρει την πολύτιμη βοήθειά της απλόχερα, χωρίς διακρίσεις. «Δίνοντας γίνεσαι πλούσιος», δηλώνει η ίδια.

Η δουλειά της στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, την έφερε από νωρίς αντιμέτωπη με τα προβλήματα του χώρου και της δημιούργησε την επιθυμία να ξεκινήσει μια προσπάθεια για τη στήριξη των ευαίσθητων κι ευπαθών ομάδων και τη διευκόλυνση των ασθενών. Με τη συνδρομή σπουδαίων εθελοντών γιατρών και λαμπρών επιστημόνων από διάφορους κλάδους προχώρησε στη σύσταση ενός αστικού μη κερδοσκοπικού συλλόγου, του «Θέλω» που προάγει την Κοινωνική Διάσταση της Υγείας.

Στόχος του συλλόγου να δημιουργηθούν σε διάφορες περιοχές της χώρας κέντρα εξυπηρέτησης κι ενημέρωσης ασθενών, ΣΕΔ ( Κέντρα Συμβουλευτικής – Ενσυναίσθησης – Διαμεσολάβησης) στα οποία θα μπορούν να απευθύνονται όλοι οι πολίτες- χωρίς αποκλεισμούς – κυρίως οι άποροι κι ανασφάλιστοι, για να παίρνουν την απαραίτητη συμβουλευτική καθοδήγηση στην επαφή τους με το Σύστημα Υγείας, Κοινωνικής Πρόνοιας και Ασφάλισης. Επίσης ο Σύλλογος δραστηριοποιείται πολύ στον τομέα των δικαιωμάτων, προσβασιμότητας, ψυχικής υποστήριξης και διευκόλυνσης διακίνησης των ΑμεΑ.

Όραμα της προέδρου του «Θέλω» Κορίνας Λιούτα είναι η σύμπραξη με την πολιτεία προς όφελος των ασθενών και η ανάδειξη της αξίας του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς. Κι όπως εύστοχα τονίζουν όλα τα μέλη του συλλόγου ο καθένας από εμάς μπορεί να βρει έναν τρόπο να προσφέρει, γιατί «αυτό που για εμάς είναι αμελητέο, για κάποιον συνάνθρωπό μας μπορεί να είναι ανεκτίμητο».

Το «ΘΕΛΩ» είναι ένας αστικός μη κερδοσκοπικός σύλλογος, με βασική στόχευση του την ανάδειξη της Κοινωνικής Διάστασης της Υγείας και την Προώθηση – Προαγωγή του Κινήματος του Εθελοντισμού στη Χώρα μας.


Βασικοί Αξονες Δράσης του «ΘΕΛΩ»

  • Η οργανωμένη προώθηση του Εθελοντισμού στην επιστημονική κοινότητα της Υγείας και η θεσμική θωράκιση – εδραίωση της ιδέας του Εθελοντισμού στην Ελληνική Κοινωνία.
  • Η διαχείριση και επίλυση προβλημάτων πολιτών μέσω Συμβουλευτικής Διαμεσολάβησης, στις σχέσεις τους με το Σύστημα Υγείας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.
  • Η Στήριξη, Συνεργασία και Συμπόρευση με Φορείς, Οργανισμούς και Συλλόγους για την προάσπιση, αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων και επίλυση Θεμάτων Υγείας των Μελών τους.
  • Η υλοποίηση ειδικών Προγραμμάτων Πρόληψης, Ενημέρωσης και Προαγωγής του κοινωνικού αγαθού της Υγείας.
  • Η ανάδειξη του Εθελοντισμού ως ενός δημιουργικού κινήματος που στοχεύει στην ικανοποίηση των κοινών αναγκών του Κοινωνικού Συνόλου,μέσα απο τη δικτύωση και τη συνεργασία Ενεργών Πολιτών μεταξύ τους.
  • Η ευαισθητοποίηση της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Επιχειρήσεων για τα δικαιώματα των ΑμεΑ σε θέματα προσβασιμότητας, ψυχαγωγίας και μετακίνησης τους.
  • Η δημιουργία δομών ψυχοθεραπευτικής αποκατάστασης και υποστήριξης κοινωνικών και ευαίσθητων ομάδων για την αντιμετώπιση κάθε μορφής εθισμού ή αποκλεισμού.

Περισσότερες πληροφορίες για το «Θέλω» εδώ: https://www.facebook.com/thelo.com.gr/

ΠΗΓΗ:madeindreams.gr