Κων/νος Ντουρτούνης: «Ναι, θα εμβολιαστώ, οι λόγοι πολλοί»

Την πρόθεση του να εμβολιαστεί και τους λόγους μεταφέρει ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Τρικάλων, πιστεύοντας στα επιτεύγματα της Επιστήμης και στις δυνατότητές της

Την πρόθεση του να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού μεταφέρει δημόσια ο Τρικαλινός οδοντίατρος και πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Κωνσταντίνος Ντουρντούνης. Ο πρόεδρος των Τρικαλινών Οδοντιάτρων μετά τα μηνύματα και τα τηλεφωνήματα που δέχεται καθημερινά, αλλά και τις συζητήσεις που αναπτύσσει και περιστρέφονται στο αν θα πραγματοποιήσει το εμβόλιο, απαντά ξεκάθαρα και λέει «ΝΑΙ» στον εμβολιασμό, έχοντας μεγάλη πίστη στην επιστήμη και στις δυνατότητές της.

Αναλυτικά ο κ. Ντουρτούνης αναφέρει μεταξύ των άλλων τα εξής:

«Επειδή εξακολουθώ να δέχομαι την ερώτηση περί εμβολιασμού τόσο δια ζώσης όσο και τηλεφωνικά και μέσω προσωπικών μηνυμάτων, απαντώ για ακόμη μια φορά και όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται. ΝΑΙ! Θα εμβολιαστώ! Οι λόγοι πολλοί.

Ο κυρίαρχος είναι πως έχω μεγάλη πίστη στην επιστήμη και τις δυνατότητές της. Η επιστήμη είναι αυτή που έχει οδηγήσει από τον άνθρωπο των σπηλαίων σε αυτό που είμαστε σήμερα. Και η, με γεωμετρικούς ρυθμούς εξελισσόμενη, επιστήμη είναι αυτή που μέσα σε ελάχιστα χρόνια οδήγησε από τη Γη στον ουρανό και εν συνεχεία στο διάστημα, την επικοινωνία από τα ταχυδρομικά περιστέρια στην αποστολή μηνύματος σε msec σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη αλλά και στην ζωντανή επικοινωνία μέσω οθονών ευρισκόμενων σε χαοτικές αποστάσεις μεταξύ τους, την εκτόξευση του προσδόκιμου επιβίωσης από τα 40 στα 80 χρόνια και άλλα αμέτρητα. Η επιστήμη κοντολογίς μπορεί να κάνει θαύματα και ένα από αυτά είναι και η ταχύτατη ανάπτυξη αυτών των εμβολίων. Ναι, η επιστήμη έχει κατά καιρούς, χρησιμοποιηθεί για να, βλάψει. Αναζητώ όμως μια πειστική απάντηση στο ερώτημα γιατί να το κάνει τώρα και γιατί να το κάνει μέσω αυτών των εμβολιασμών.

Σε κάθε μεγαλομανή συνωμοσιολόγο που προσεγγίζει εαυτόν με έναν μεγαλοϊδεατισμό που δεν στηρίζεται σε κανένα λογικό έρεισμα θέτω την ερώτηση εγώ. Τι σε κάνει να πιστεύεις πως είσαι τόσο σημαντικός ώστε να ασχοληθούν οι μεγάλοι συνωμότες, οι φθονεροί Νεοταξίτες με την ύπαρξή σου; Θέλουν να σε ελέγξουν; Ε, λοιπόν σε πληροφορώ ότι το κάνουν καθημερινά εδώ και χρόνια με την απόλυτη συναίνεσή σου (παρά τα επαναστατικά ποστ μη αποδοχής που ανεβάζεις κατά καιρούς στα σοσιαλμιντια). ‘Η μήπως είσαι ένας από τους ελάχιστους που δεν κατέχουν το τελευταίο μοντέλο smartphone, smart TV, smartwatch κλπ και δεν είναι καθημερινά ενεργοί στο διαδίκτυο; Θέλουν να σε εξοντώσουν; Αν το θέλανε μπορούσαν να το κάνουν πολύ πιο αθόρυβα ή αν θες μπορούσαν να το αφήσουν στην φυσική επιλογή. Οι ιοί και τα βακτήρια που κυκλοφορούν σε ασύλληπτα νούμερα στη φύση θα είχανε κάνει τη δουλειά ανετότατα.

Τέλος πάντων κακώς μπαίνω στη διαδικασία να απαντήσω σε αυτό το επίπεδο, όταν είναι προφανές ότι εκεί η οποιαδήποτε δυνατότητα διαλόγου εξουδετερώνεται από την εγκεφαλική ακαμψία. Σε αυτούς ακόμη και αν πω ότι η βιολογία της 3ης τάξης του Λυκείου απαντάει καθαρά και ξάστερα στο γιατί το mRNA ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να μεταλλάξει το DNA τους τσάμπα θα σπαταλήσω χρόνο. Σε όλους τους άλλους όμως που αναρωτιούνται επί μίας λογικής βάσης έχω να πω απλά το εξής. Θα δεχόμουν να είστε επιφυλακτικοί αναφορικά με τις πιθανές -ή απίθανες-μακροχρόνιες επιπτώσεις του εμβολιασμού αν η διατροφή σας ήταν στο 100% υγιεινή και φυσική, αν δεν καταναλώνατε καθόλου επεξεργασμένες τροφές ή τροφές που έχουν εκτεθεί σε οιοδήποτε σημείο της παραγωγής τους σε φάρμακα, λιπάσματα, βελτιωτικά και συντηρητικά, αν δεν καπνίζατε, αν δεν καταναλώνατε αλκοόλ, αν δεν χρησιμοποιούσατε κινητό και άλλες συσκευές που σας εκθέτουν καθημερινά σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, αν δεν περνούσατε ώρες ακίνητοι μπροστά σε μία οθόνη χωρίς καμία υποψία κίνησης, αν καταναλώνατε τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα με φειδώ ή ιδανικά καθόλου. Θα μπορούσα να συνεχίσω γράφοντας εκατοντάδες ακόμη ΑΝ. ΑΝ λοιπόν έστω και ένα από αυτά τα ΑΝ δεν ισχύει για εσάς τότε οι φοβίες σας για τον εμβολιασμό θα πρέπει να σας ωθήσουν σε γενική αναθεώρηση του τρόπου σκέψης και ζωής διότι αυτός μάλλον δεν σας εκθέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο από αυτούς που ήδη έχετε αποδεχθεί.

Και εν τέλει σταματήστε να σας απασχολεί το πως λειτουργεί το εμβόλιο! Δεν γνωρίζουμε ούτε πως λειτουργεί το αυτοκίνητο, το τρένο, το αεροπλάνο, το κινητό και άλλα τόσα αλλά τα χρησιμοποιούμε! Αυτό το εμβόλιο είναι η ευκαιρία μας να ξαναπάρουμε πίσω όσα στερηθήκαμε για ένα χρόνο. Και είναι τόσο σημαντικά που είμαι βέβαιος πως όλοι αναθεματίζουμε τη χρονιά που τελειώνει. Τις ευχές μου για καλή χρονιά σε όλους!».