Κλήρος και λαός υποδέχτηκαν το Τίμιο Ξύλο από τα Ιεροσόλυμα

Κατακλύστηκε από πιστούς ο Ναός του Αγίου Κωνσταντίνου Τρικάλων κατά την έλευση του Τιμίου Ξύλου και της Ιεράς Εικόνας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης   

Με λαμπρότητα και θρησκευτική μεγαλοπρέπεια κλήρος και λαός των Τρικάλων υποδέχτηκαν το απόγευμα της Τρίτης στα προπύλαια του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης δυο σημαντικά κειμήλια της Ορθοδοξίας.

Κλήρος και λαός των Τρικάλων γονάτισαν μπροστά στο Τίμιο Ξύλο και στη Ιερά Εικόνα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, του Σκευοφυλακίου του Παναγίου Τάφου, το οποίο κόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναζαρέτ κ. Κυριακός, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Τον Τίμιο Σταυρό υποδέχθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Χρυσόστομος, καθώς και πλειάδα ιερέων και μοναχών.

Τα Ιερά Κειμήλια μεταφέρθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης όπου στη συνέχεια τελέστηκε ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός. Με την ολοκλήρωση του Εσπερινού ακολούθησε η τέλεση Ιεράς Αγρυπνίας με την ευκαιρία της ελεύσεως του τεμαχίου του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

Κατά την προσφώνησή του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας εξέφρασε τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη του και τις ευχαριστίες του προς το πρόσωπο του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου και τη Σύνοδο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, για την ευλογία που παρείχαν ώστε να μεταβή το σπουδαίο αυτό κειμήλιο της Ορθοδοξίας στην τοπική Ιερά Μητρόπολη. Ευχαριστίες επίσης απηύθυνε και προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναζαρέτ κ.κ. Κυριακό, ο οποίος και το εκόμισε μεταφέροντας την ευλογία της Αγίας μας Εκκλησίας, των Παναγίων Προσκυνημάτων, του Ζωοδόχου Τάφου του Κυρίου Ιησού Χριστού.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναζαρέτ στο χαιρετισμό του μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου τονίζοντας ότι η χάρις του Τιμίου Σταυρού και των Παναγίων Προσκυνημάτων να προστατεύουν τον κλήρο και τον ευσεβή λαό της επαρχίας μας αλλά και ολόκληρο τον ελληνικό λαό.
Το Τίμιο Ξύλο και η Εικόνα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης θα φιλοξενηθούν στα Τρίκαλα έως τις 23 Σεπτεμβρίου.