Κική Παγδάτογλου και Κρυσταλλία Μαντζανά ξεχωρίσαμε ως Γυναίκες της χρονιάς για το 2022

Εργάζονται σε δυο διαφορετικούς τομείς, αλλά η συμβολή τους είναι πολύτιμη στην Υγεία και τον Πολιτισμό. Με τις γνώσεις και την εργατικότητά τους, έρχονται να προσφέρουν στα μέγιστα στους τομείς δραστηριοποίησης τους, με το έργο τους να εκτιμάται από συναδέλφους τους, τους φορείς αλλά και τους πολίτες.

Η Κρυσταλία Μαντζανά, αρχαιολόγος και προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Τρικάλων, καθώς επίσης και η διευθύντρια ΜΕΘ, πνευμονολόγος – εντατικολόγος του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, είναι δυο γυναίκες της διπλανής μας πόρτας. Δυο γυναίκες που από ξεχωριστούς τομείς προσφέρουν ζωή, η μεν πρώτη «ανασταίνει» δίνοντας ζωή στα μνημεία και στον αρχαιολογικό πλούτο του νομού μας, η μεν δεύτερη έσωσε και συνεχίζει να σώζει ανθρώπινες ζωές, στις δύσκολες εποχές που βιώσαμε και συνεχίζουμε να βιώνουμε μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι δυο γυναίκες αθόρυβα και μεθοδικά συνεχίζουν να πορεύονται με ζήλο και με τις γνώσεις τους, να προσφέρουν πολύτιμο, έργο…έργο ζωής…

Σχετικά με την Κρυσταλλία Μαντζανά, την συνδημότισσα αρχαιολόγο, τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν το μακρόχρονο έργο της, στον τομέα της Αρχαιολογίας. Με τις πλούσιες ανασκαφές που έχει πραγματοποιήσει σε όλο το φάσμα του νομού, την παρούσα χρονική περίοδο στην Αρχαία Πέλιννα και το Ασκληπιείο, έχει φέρει στο φως ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας που υπήρξε για αιώνες θαμμένη στο χώμα. Καθημερινά έρχεται να «αναστήσει» την ιστορία μας, με αγάπη στον αρχαίο πολιτισμό, τον Βυζαντινό και ευρύτερα. Με εξαντλητικά ξενύχτια για τις σπουδαίες επιστημονικές της μελέτες είναι μία αγωνίστρια της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. 

Εξίσου λίγα είναι τα λόγια και για την διευθύντρια ΜΕΘ, πνευμονολόγο – εντατικολόγο του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, Κυριακή Παγδάτογλου. Δυο χρόνια τώρα με συνοδοιπόρους τους άριστους επιστήμονες συναδέλφους της, γιατρούς του ΓΝΤ, έρχεται να σώσει ζωές ανθρώπων που χτυπιούνται από την covid.

Mε ευαισθησία, πάντα κοντά στον άρρωστο, με αλληλεγγύη και προσφορά, πολιτικοποιημένη από τα νεανικά της χρόνια, αποτελεί εγγύηση προσφοράς στην τοπική κοινωνία.

Δυο γυναίκες που έδωσαν και συνεχίζουν τα πάντα στους τομείς τους. Δυο γυναίκες που δικαίως, ξεχωρίζουν και κατακτούν τις καρδιές όλων μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.