Κάτοικοι των Ταξιαρχών ασπάστηκαν τους Προστάτες της κοινότητας

Οι Ταξιάρχες τίμησαν τους Προστάτες τους, τους Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ που αποτελούν σκέπη και προστασία των κατοίκων σε κάθε δύσκολη στιγμή του βίου τους.

Κάτοικοι όλων των ηλικιών, φορείς του νομού αλλά και της περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Σύναξη των Παμμεγίστων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων Δυνάμεων, που ξεκίνησαν το απόγευμα της Δευτέρας παραμονή της εορτής.  

Τον Εσπερινό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αμαντίας κ. Ναθαναήλ, βοηθός του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστασίου, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τους Ταξιάρχες, πλαισιωμένος από αρκετούς ιερείς της περιοχής το Δήμου Φαρκαδόνας και των Τρικάλων.

Λίγο μετά το πέρας του Εσπερινού, όπως κατέγραψε η «KriniLive» ακολούθησε η περιφορά της Αγίας και Θαυματουργού Εικόνας των Αρχαγγέλων καθώς επισης και η αρτοκλασία μετά Θείου Κηρύγματος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αμαντίας κ. Ναθαναήλ, κατά το Θείο Λόγο του, αναφέρθηκε στην χαρά και  στην αγαλίαση, που τον αξίωσε ο Θεός και οι Αρχάγγελοι να βρεθεί για μια ακόμη χρονιά στο γενέθλιο τόπο, να ιερουργήσει στον Ιερό Ναό, που επισκεπτόταν από μικρό παιδί και προσευχόταν και γονάτιζε μπροστά στη Θεία και ιερή Εικόνα των Αγγέλων.

Κάλεσε ταυτόχρονα τους συγχωριανούς του να ασπάζονται σε καθημερινή βάση τους Αγγέλους και να τους ζητούν κάθε στιγμή της ζωής τους να του σκεπάζουν με τις φτερά τους, μεταφέροντας τα αιτήματα στο Τριαδικό Θεό.

Αμέσως μετά τον Εωθινό Εσπερινό προσφέρθηκε η παραδοσιακή φιλοξενία στους πιστούς.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το πρωί της Τρίτης με την τέλεση της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας παρουσία πλήθους κόσμου.