Καθημερινές οι παραγγελίες για τα αμνοερίφια του Πάσχα

Όπως αναφέρουν κρεοπώλες της περιοχής μας, το τελευταίο δεκαήμερο υπάρχει πλήθος παραγγελιών από τους καταναλωτές, ζήτηση αναμενόμενη, όσο πλησιάζουμε στη γιορτή του Πάσχα

Καθημερινές είναι οι παραγγελίες αμνοεριφίων σε κρεοπωλεία και κτηνοτρόφους της περιοχής μας για την γιορτή του Πάσχα. Κάτοικοι των κοινοτήτων σπεύδουν καθημερινά στα κρεοπωλεία για να πραγματοποιήσουν τις παραγγελίες τους σε αρνιά και κατσίκια, τα οποία την Κυριακή του Πάσχα θα τα ψήσουν, όπως επιτάσσει το έθιμο.

Όπως αναφέρουν κρεοπώλες της περιοχής μας, μιλώντας στην «KRHNH LIVE» το τελευταίο δεκαήμερο υπάρχει πλήθος παραγγελιών από τους καταναλωτές, ζήτηση αναμενόμενη, όσο πλησιάζουμε στην γιορτή του Πάσχα. Ο κόσμος ξεκίνησε την έρευνα αγοράς και τις παραγγελίες του, προκειμένου να κλείσει από νωρίς τα αμνοερίφια, που θα σουβλιστούν ανήμερα του Πάσχα. Όπως τονίζουν οι κρεοπώλες μέχρι στιγμής υπάρχει σχετική επάρκεια, ωστόσο την φετινή χρονιά ο αριθμός των αμνοεριφίων είναι σχετικά περιορισμένος σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, μιας και το Πάσχα γιορτάζεται αρκετά αργά σε σχέση με το παρελθόν, γεγονός που είχε ως συνέπεια αρνιά και κατσίκια να πουληθούν από τους κτηνοτρόφους αρκετά πιο νωρίς. Αναφορικά με τις τιμές, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα είναι πιθανόν αυξημένες έως και 1,50 περίπου ευρώ, σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που οφείλεται στις ελλείψεις τόσο σε τοπικό, όσο και Θεσσαλικό επίπεδο.