Καθημερινά τα θετικά κρούσματα στην περιοχή της Φαρκαδόνας

Κατά μέσο όρο και σε καθημερινή βάση προκύπτουν 4 θετικά κρούσματα κορονοϊού που ζητούν ιατρική βοήθεια

Την ιδιαίτερη προσοχή των πολιτών και την πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας ενάντια στον κορονοϊό συνιστούν οι γιατροί του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στην περιοχή της Φαρκαδόνας μετά την αύξηση των κρουσμάτων στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε η «ΚΡΗΝΗ LIVE» στη ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδόνας καταγράφονται καθημερινά 3-4 θετικά κρούσματα, τα οποία σπεύδουν είτε σε ιδιώτες γιατρούς, είτε στο Κέντρο Υγείας της Φαρκαδόνας ζητώντας ιατρική βοήθεια.

Μάλιστα προ διημέρου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας είχαν προσέλθει σε ένα 24ωρο, 20 περίπου άτομα διαφόρων ηλικιών, από δυο κοινότητες, τα οποία μετά τα τεστ προέκυψαν θετικά στο ιό. Δυο από αυτές τις περιπτώσεις, παρουσίασαν μειωμένα ποσοστά οξυγόνου και κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή τους στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων για νοσηλεία. Από τα δυο περιστατικά, το ένα άτομο ήταν πλήρως εμβολιασμένο και το έτερο ανεμβολιάστο.

Σε γενικές γραμμές, σύμφωνα με πηγές, η κλινική εικόνα των ασθενών που ζητούν ιατρική βοήθεια είναι καλή και ευτυχώς όχι βαριά, γεγονός που οφείλεται στον εμβολιασμό.

Εντωμεταξύ στο Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας συνεχίζεται ο εμβολιασμός του πληθυσμού. Πλέον το τελευταίο διάστημα έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί του πληθυσμού με την τρίτη, αναμνηστική δόση, για τους ανθρώπους άνω των 60 ετών και τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που είχαν πραγματοποιήσει τους εμβολιασμούς στις αρχές της άνοιξης. Για όλους αυτούς τους ανθρώπους έχει μεσολαβήσει το χρονικό διάστημα των 6 μηνών που απαιτείται για την έναρξη του εμβολιασμού με την αναμνηστική δόση.

Από την πλευρά τους οι γιατροί συνιστούν στους πολίτες την ιδιαίτερη προσοχή και την τήρηση των μέτρων προστασίας προκειμένου να προστατέψουν τους εαυτούς τους και τους γύρο τους από την νόσηση. Συνιστούν την χρησιμοποίηση μάσκας προστασίας, το τακτικό πλύσιμο των χεριών καθώς επίσης και τη αποφυγή σε κλειστούς χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός, ειδικά στις περιπτώσεις όλων εκείνων που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Παράλληλα καλούν τους ανεμβολίαστους σε άμεσο εμβολιασμό, καθώς και τα άτομα άνω των 60 ετών και τις ευπαθείς ομάδες στην διενέργεια του εμβολιασμού της αναμνηστικής δόσης προκειμένου να είναι προστατευμένοι ενάντια στο αόρατο εχθρό.