Καθαγιάστηκαν τα νερά του Πηνειού ποταμού στη Φαρκαδόνα (Φωτό & Βίντεο)

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και ψάλλοντας τον «Εν Ιορδάνη βαπτιζομένους Σου Κύριε» κλήρος και λαός της Φαρκαδόνας μετέβησαν στην γέφυρα του Πηνειού ποταμού μεταξύ Φαρκαδόνας και Κεραμιδίου για τον Καθαγιασμό των Υδάτων και την ρίψη του Τιμίου Σταυρού.

Η θρησκευτική τελετή, όπως είναι γνωστό ξεκίνησε προ 8ετιας από τον εφημέριο της Φαρκαδόνας, π. Αθανάσιο Κούτσια και συνεχίζεται ακόμη και σήμερα με την συμμετοχή εκατοντάδων πιστών.

όπως κατέγραψε αποκλειστικά η «Krini Live» οι λατρευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν στην έδρα του Δήμου Φαρκαδόνας το πρωί της Παρασκευής, ανήμερα της εορτής των Θεοφανείων, με την τέλεση του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας και συνεχίστηκαν με την τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού.

Λίγο αργότερα κλήρος και λαός μετέβησαν στην γέφυρα του Πηνειού ποταμού για την ρίψη του Τιμίου Σταυρού.

Εκατοντάδες πολιτών παρά το πρωινό κρύο, συμμετείχαν στην λατρευτική εκδήλωση, λαμβάνοντας την ευλογία και τις ευχές του π. Αθανασίου.

Σημειωτέον ότι ήταν η 8η χρονιά που έγινε η ανάδυση του Τιμίου Σταυρού στον ποταμό Πηνειό της Φαρκαδόνας, ένα έθιμο το οποίο έχει καθιερωθεί πλέον στην ενορία του κεντρικού διαμερίσματος του Δήμου.
Μετά το πέρας της τελετής, οι εκπρόσωποι του Δήμου κι ο εφημέριος Φαρκαδόνας π. Αθανάσιος Κούτσιας, ευχήθηκαν χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο με υγεία και δύναμη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.