Κατέβασε Ρολά πλέον το Γραφείο του ΙΚΑ στη Φαρκαδόνα

Συνταξιοδοτήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες ο μοναδικός υπάλληλος που είχε παραχωρήσει το ΙΚΑ και πλέον η λειτουργία του είναι αδύνατη

Ρολά κατέβασε πλέον το Αυτοτελές Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης Φαρκαδόνας μετά από διάστημα 5 περίπου ετών από την επίσημη λειτουργία του. Για την ιστορία και σύμφωνα με την «KPHNH LIVE» να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο γραφείο είχε τεθεί σε λειτουργία τον Ιανουάριο του 2016, αρκετό διάστημα μετά από την αναστολή λειτουργίας του ΙΚΑ Φαρκαδόνας.

Στόχος του η εξυπηρέτηση των πολιτών του Δήμου Φαρκαδόνας προκειμένου να αποφεύγεται η μεταφορά τους για την διεκπεραίωση υποθέσεων στην πόλη των Τρικάλων στα κεντρικά γραφεία της Υπηρεσίας.

Το Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης που στεγαζόταν στο ισόγειο του παλιού δημαρχείου της Φαρκαδόνας, παρείχε πλήθος υπηρεσιών όπως, του τομέα Μητρώου, του τομέα Εσόδων, του τομέα Παροχών Ασθενείας, τομέα Συντάξεων, του τομέα Διοικητικού, κ.α. Το Γραφείο αξίζει να σημειωθεί ήταν συνδεδεμένο με την Κεντρική Υπολογιστική Υποδομή του ΟΠΣ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μέσω του Δημοσίου Δικτύου Τηλεπικοινωνιών «Σύζευξις» (για Γραφεία που στεγάζονται μέσα σε κτίρια των δήμων).

Το ΙΚΑ μάλιστα είχε παραχωρήσει υπάλληλό του, ο οποίος θα μεριμνά για την εξυπηρέτηση των δημοτών.

Το τελευταίο διάστημα και σύμφωνα με πληροφορίες ο υπάλληλος που εργαζόταν στο γραφείο έχει συνταξιοδοτηθεί με αποτέλεσμα η λειτουργία του σήμερα να κρίνεται αδύνατη.

Μια ακόμη Υπηρεσία για την οποία έγινε μεγάλη συζήτηση την προηγούμενη πενταετία ανήκει στο παρελθόν με αποτέλεσμα οι πολίτες της Φαρκαδόνας να οδεύουν προς Τρίκαλα για να εξυπηρετηθούν.