Καταγγελίες του ανεξάρτητου δημοτικού σύμβουλου Φαρκαδόνας κ. Ανδρέα Παπαγεωργίου

Επανέρχεται αυτή τη φορά όχι από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, αλλά μέσω επιστολών-καταγγελιών δια του Τύπου. Ο λόγος για τον ανεξάρτητο δημοτικός σύμβουλο Φαρκαδόνας κ. Ανδρέα Παπαγεωργίου, που εξαπολύει επίθεση κατά του δημάρχου Φαρκαδόνας Θανάση Μεριβάκη, του αντιδημάρχου κ. Ηλία Καρανάνου και πολλών άλλων.

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος επικεντρώνει την προσοχή του σε θέματα που έθεσε μέσω ερωτήσεων του και στο δημοτικό συμβούλιο και δεν είναι αλλά από το κάπνισμα, από το αγροτικό ιατρείο της Κρήνης και τις πολυσυζητημένες λακκούβες στην Οιχαλία.

Μέσω των καταγγελιών ζητά εξηγήσεις από τους αρμοδίους και επιδιώκει απαντήσεις. Αναλυτικά τα τρία κείμενα που κοινοποίησε ο κ. Παπαγεωργίου έχουν ως εξής:

Στο προσκήνιο το κάπνισμα και οι βλαβερές συνέπειες στον οργανισμό

”Οι κύριοι Δήμαρχος και Καραμάνος σε ημερίδα κατά του καπνίσματος.!! Αυτό ακούγεται τόσο κωμικό και ειρωνικό… Είναι δε εξόχως υποκριτικό από τους συγκεκριμένους, που έχουν το θράσος να φωτογραφίζονται σαν παγώνια, ενώ στη δημόσια ζωή τους, πράττουν ακριβώς τα αντίθετα και δεν σέβονται ούτε τους Δημότες ούτε τους Δημοτικούς Συμβούλους. Βάλαμε τους λύκους να φυλάνε τα πρόβατα. Επανειλημμένα έχω διαφωνήσει και με τους δυο τους, αλλά και άλλους Δημοτικούς Συμβούλους γιατί, χωρίς να σέβονται κανένα και ιδιαίτερα τους μη καπνιστές, αλλά και τους έχοντες προβλήματα υγείας Δημοτικούς Συμβούλους (γιατί υπάρχουν), παραβαίνοντας και γράφοντας στα παλιά τους παπούτσια την νομοθεσία περί καπνίσματος σε Δημόσιες αίθουσες, κάπνιζαν και καπνίζουν εντός της αιθούσης του Δημοτικού Συμβουλίου, στο προθάλαμο, στις συνεδριάσεις με την ΚΟΙΔΕΦΑ και στις συνεδριάσεις της ΔΕΥΑΦ και απαίτησα να εξέλθουν της αιθούσης επανειλημμένα. Μάλιστα σε μία συνεδρίαση της ΚΟΙΔΕΦΑ , ο κύριος Δήμαρχος λες και «έπαιζε κρυφτό» κάπνιζε πίσω από το ημιχώρισμα της αιθούσης του Δημοτικού Συμβουλίου (λες και δεν διαχέονταν ο καπνός εντός της αιθούσης) , ήταν τόσο προκλητικός και αρνούνταν, είτε να διακόψει το κάπνισμα είτε να εξέλθει , ώστε ζήτησα να καταγραφεί και στα πρακτικά. Ακόμα και ο κύριος Μέμηλας τότε, τον επιτίμησε και του ζήτησε ή να εξέλθει ή να σβήσει το τσιγάρο…Πότε θα καλύψετε με ασφαλτο τις λακκούβες που δημιούργησε η ΔΕΥΑΦ κύριοι Δήμαρχε (πρόεδρε της ΔΕΥΑΦ) και Αντιπρόεδρε της ΔΕΥΑΦ ;

Οι λακκούβες που φαίνονται στις φωτογραφίες σε ένα δρόμο της Οιχαλίας, δημιουργήθηκαν από την ΔΕΥΑΦ η μία πρό επτά μηνών η άλλη προ εννιά μηνών και η άλλη έμπροσθεν του κάδου αποριμματων προς τα τέλη του 2014!!! Πρόκειται για τις λακκούβες για τις οποίες σας ρώτησα στις συνεδριάσεις του ΔΣ και επανειλημμένα απαντήσατε ότι θα τις φτιάξετε.

Πόσα εξάμηνα, χρόνια ή δημαρχιακές θητείες χρειάζεστε να τις καλύψετε ;

2) Το σήμα STOP στη φωτογραφία είναι στην έξοδο από την Παναγίτσα στον επαρχιακό δρόμο προς την Κρήνη και δημιουργεί σύγχυση και κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων, για τα οποία κανένας δεν θα είναι αθώος και βέβαια οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν θα αποζημιώσουν κανένα. Συγκεκριμένα το σήμα STOP δίνει προτεραιότητα στον χωματόδρομο, ενώ ο επαρχιακός δρόμος έχει προτεραιότητα έναντι των κινουμένων στον χωματόδρομο. Πρόκειται για το σήμα STOP για το οποίο ρώτησα επανειλημμένα τον κύριο Δήμαρχο (και του ζήτησα να φροντίσει δια της Τροχαίας ή αλλης υπηρεσίας να επιλύσει το θέμα) στο Δημοτικό Συμβούλιο επτά φορές έως τώρα από τον Αύγουστο και οι απαντήσεις του, με εξαίρεση την πρώτη φορά που δήλωσε ότι θα το ερευνήσει , ήταν συνεχώς ψευδείς, δεδομένου ότι ισχυριζόταν ότι το σήμα STOP το τοποθέτησαν κάποιοι ιδιώτες και ότι ο Δήμος μετά τις ερωτήσεις μου το αφαίρεσε, χωρίς αυτή η παρέμβαση του δήμου να γίνει ποτέ. Μάλιστα όταν του είπα σε κάποια συνεδρίαση, ότι το σήμα εξακολουθεί να βρίσκεται απείραχτο στο ίδιο σημείο, τόσο ο ίδιος όσο και ο πρόεδρος του ΔΣ κύριος Αναγνώστου ισχυρίστηκαν ψευδώς, ότι ο δήμος το αφαίρεσε και δεν υπάρχει πια. Έκτοτε οχυρώθηκαν πίσω από τα ψεύδη τους και συνεχίζουν να ψεύδονται λέγοντας ότι δεν υπάρχει το σήμα STOP πια στη θέση αυτή. Μάλιστα σε κάποια από τις πολλές φορές που ρώτησα σχετικά, απάντησε ότι ο δήμος το αφαίρεσε και κάποιοι προφανώς ξαναποθέτησαν άλλο, το οποίο βέβαια ήταν ένα από τα χοντρά ψεύδη του Δημάρχου.

Πόσα εξάμηνα, χρόνια ή δημαρχιακές θητείες χρειάζεστε να το επιλύσετε κύριοι Δήμαρχε και αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι ;

 3) Στον ίδιο δρόμο επί μήνες είναι πεταμένα κλαδιά στην άκρη του δρόμου, καταλαμβάνοντας ένα τμήμα του καταστρώματος, με αποτέλεσμα τα διασταυρούμενα αυτοκίνητα να συγκλίνουν προς τη μέση του δρόμου, αυξάνοντας τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος.

4) Πόσα εξάμηνα, χρόνια ή δημαρχιακές θητείες χρειάζεστε να απομακρύνετε κύριοι Δήμαρχε και αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι;

 5) Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στον δρόμο Οιχαλίας –Πετρωτού μετά την γέφυρα, με την διαφορά ότι δεν πρόκειται για πεταμένα κομμένα κλαδιά αλλά τα κλαδιά προεξέχουν από τα δένδρα που βρίσκονται στις άκρες του δρόμου, παρακωλύοντας την διέλευση των οχημάτων.

Για όλα αυτά, επανειλημμένα σας τα έχουμε αναφέρει ο υπογράφων και άλλοι Δημ. Σύμβουλοι, αλλά τόσο ο κύριος Δήμαρχος όσο και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι «αγρόν ηγόραζαν»

Πόσα εξάμηνα, χρόνια ή δημαρχιακές θητείες χρειάζεστε να τα κλαδέψετε κύριοι Δήμαρχε και αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι;

Μήπως, λέω μήπως, πρέπει να εξοικονομήσετε λίγο από τον χρόνο που σπαταλάτε στο Facebook ή στις συσκέψεις ( όπως κάποιες από τις γνωστές συσκέψεις πχ. πως θα βρούμε γάιδαρο για τη φάτνη, πως θα τον ταΐσουμε -αλλά ξέχασα: η φάτνη δεν γίνεται πλέον…- πως θα φτιάξουμε αεροδρόμιο σας εύχομαι σύντομα να ασχοληθείτε και με την κατασκευή κοσμοδρομίου σαν το Μπαικονούρ ή το Κανάβεραλ κλπ, πως θα σπαταλήσετε τα χρήματα των φορολογουμένων από τις αυξήσεις των Δημοτικών τελών, των τιμολογίων της ΔΕΥΑΦ, σε ανούσιες και περιττές εκδηλώσεις αμφίβολης ποιότητας και σκοπιμότητας, ή πως θα κάνετε απ’ ευθείας αναθέσεις σε ημετέρους..) και να φροντίσετε να καλυφθούν οι λακκούβες, που για τόσους μήνες και χρόνια δημιουργούν προβλήματα στους διερχόμενους;

Αδιαφορία του δήμου Φαρκαδόνας για το «αγροτικό ιατρείο» Κρήνης

Αν και μακροσκελές, εν τούτοις επειδή αφορά ταυτόχρονα θέμα ακαταλλήλοτητας και ελλείψεων αγροτικού ιατρείου και παραλείψεις του δήμου, παρακαλώ να δημοσιευθεί αυτούσιο.

Σήμερα Πέμπτη 14-2-2019 όταν προσήλθα (στα πλαίσια της εκ περιτροπής επισκέψεως, εμού και άλλων συναδέλφων ανά 14 μέρες) στο «αγροτικό ιατρείο» Κρήνης, που στεγάζεται στο   κοινοτικό κατάστημα Κρήνης, διαπίστωσα ότι δεν υπήρχε Ηλεκτρικό Ρεύμα και ως εκ τούτου, δεν ήταν δυνατόν να λειτουργήσει ο υπολογιστής για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ούτε το καλοριφέρ λειτουργούσε, αφού χρειάζεται το ηλεκτρικό ρεύμα. Οι ασθενείς που ήδη περίμεναν, κυριολεκτικά τουρτούριζαν από το κρύο, δεδομένου ότι η εξωτερική θερμοκρασία εκείνη την ώρα ήταν 2 βαθμοί Κελσίου.

Το εξεταστήριο είναι (μετριοπαθώς το λέω) ένας άθλιος χώρος περίπου 2 μέτρα επί 3 μέτρα τόσο στενά,  ώστε  για να καθίσει ο γιατρός στην καρέκλα του γραφείου, πρέπει να επιδοθεί σε ειδικές ακροβατικές κινήσεις, με την καρέκλα να ακουμπάει στο καλοριφέρ και τα πόδια να είναι κολλημένα στο γραφείο. Το εξεταστήριο δεν διαθέτει πόρτα, χωρίζεται από την υπόλοιπη αίθουσα με νοβοπάν ύφους 2 μέτρων περίπου, δηλαδή δεν φτάνει έως το ταβάνι, με αποτέλεσμα η διακριτικότητα και το ιατρικό απόρρητο να πάνε περίπατο, αφού όλοι βλέπουν τον εκάστοτε ασθενή και ακούν τα πάντα!!) Στην υπόλοιπη αίθουσα, στην ουσία πρόκειται περί αποθήκης και όχι για απλό προθάλαμο ασθενών, υπάρχουν ψυγεία, γκαζοσυσκευές, σχολικά θρανία, συσκευασίες κρασιού,  σε πλαστική πεντάλιτρη και τετραπάκ συσκευασία, μπουκάλες υγραερίου, κλπ ετερόκλητα αντικείμενα άσχετα με το ιατρείο.   Στο εξεταστήριο τα καλώδια είναι χύμα προχειροβαλμένα, σκουριές στα πλαίσια των τζαμαριών,  βρώμικοι οι χώροι τουαλέτας, με πεταμένα διάφορα σκουπίδια, πεσμένοι σοβάδες.κλπ

Μετά από πολλά τηλεφωνήματα της κυρίας που ανοίγει το ιατρείο, προς τους αρμόδιους του Δήμου και ενώ τουλάχιστον ένας Αντιδήμαρχος είχε  δικαιολογημένα κώλυμα, απάντησαν από τον Δήμο, ότι ο κύριος Δήμαρχος  και αρμόδιος Αντιδήμαρχος  ήταν σε σύσκεψη και δεν μπορούσαν να την   διακόψουν. Ήταν σε σύσκεψη και αδιαφορούσαν  για την Κρήνη (σε κάποια από τις γνωστές συσκέψεις πχ. πως θα βρούμε γάιδαρο  για τη φάτνη, πως θα τον ταίσουμε,  πως θα φτιάξουμε αεροδρόμιο -σας εύχομαι σύντομα να ασχοληθείτε και με την κατασκευή κοσμοδρομίου σαν το Μπαικονούρ ή το Κανάβεραλ  κλπ, αλλά ξέχασα: η φάτνη δεν γίνεται πλέον…

 Κάποια στιγμή περί τις 9:30, εμφανίσθηκε ο Κύριος Χαλκιάς, Δημοτικός Σύμβουλος, διατελέσας Αντιδήμαρχος και νυν Αντιπρόεδρος ΔΕΥΑΦ αν δεν κάνω λάθος, καταγόμενος εκ Κρήνης, του εκθέσαμε το πρόβλημα, αλλά αντί να ενσκήψει στο πρόβλημα και να βρει μια λύση, άρχισε να μας κατηγορεί εμένα και τους ασθενείς, φωνάζοντας ότι λέμε ψέματα ο υπογράφων και  περίπου είκοσι ασθενείς και θέλουμε να δημιουργήσουμε προβλήματα κλπ στον Δήμαρχο, το κάνουμε για προεκλογικούς λόγους  και άλλα τέτοια συναφή (ενώ ήξερε καλά, ότι η κυρία τους ειδοποίησε αρκετές φορές, πριν της ζητήσω και εγώ να ξαναεπικοινωνήσει), ενώ είκοσι ασθενείς περίμεναν τουρτουρίζοντας στο κρύο, δεδομένου ότι αφού δεν είχε ηλεκτρικό ρεύμα, δεν μπορούσε ούτε το καλοριφέρ να λειτουργήσει, ούτε ο υπολογιστής να λειτουργήσει για την συνταγογράφηση. Μάλιστα ο κύριος Χαλκιάς ήταν εριστικός, προκλητικός και ούρλιαζε κινούμενος απειλητικά εναντίον μου, όταν του υπέδειξα το πρόβλημα και του ζήτησα να επιληφθεί,, άλλά όταν ήλθε αντιμέτωπος με τους ασθενείς, που του διαμαρτύρονταν έντονα  και βλέποντας το κλίμα ότι ήταν εναντίον του αποχώρησε ,»βάζοντας την ουρά στα σκέλια» .

Αυτή βέβαια είναι η συνήθης τακτική, τόσο του Δημάρχου όσο και ορισμένων Αντιδημάρχων και προέδρων του ΔΣ.  Δηλαδή όταν τους ανακαλύπτουμε να ολιγωρούν, να αδιαφορούν, να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα από την ανικανότητα, αδιαφορία ή ανεπάρκειά τους- δεν έχει τόσο σημασία τι από όλα συμβαίνει_ αντί να ζητούν  συγγνώμη και να προσπαθούν να δώσουν λύση στα προβλήματα, αντιθέτως επιτίθενται  σε όσους ανακαλύπτουν και αποκαλύπτουν τα σφάλματά τους. Θυμηθείτε την κατάσταση π.χ. με τα χιόνια 2017 και 2019.

Λίγο αργότερα επανήλθε ο κύριος Χαλκιάς, προσπαθώντας να βρει, γιατί δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα η αίθουσα, αλλά δεν μπόρεσε να ανακαλύψει την βλάβη. Τελικά κατά τις 10:00, έφθασε, όταν του επέτρεψαν να έλθει) ο ηλεκτρολόγος του Δήμου και αποκατέστησε την βλάβη, σε εξωτερικό ηλεκτρικό πίνακα του κτιρίου. Αργότερα, όπως πληροφορήθηκα, ο κύριος Χαλκιάς πάλι προκλητικός, μη συναισθανόμενος ή αποκρύπτοντας συνειδητά  τις ευθύνες τους, απάντησε σκωπτικά σε ραδιοφωνική εκπομπή: «τι θέλει ο Παπαγεωργίου και γκρινιάζει; να του ανάψουμε το καλοριφέρ από τις 6:00;» και άλλα παρόμοια. Απέκρυψε δηλαδή τα γεγονότα και παρουσίασε το ελάχιστο, προσπαθώντας  να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ποντάροντας στο γεγονός ότι οι ακροατές δεν γνωρίζουν. Αυτή είναι η συμπεριφορά τους, να μην σέβονται ούτε τους ασθενείς, αναγκάζοντάς τους  να παραμείνουν σε πολικές θερμοκρασίες,  όχι μόνο για το δίωρο μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης, αλλά και μέχρι τις 14:30, γιατί τότε άρχισε να ζεσταίνεται η παγωμένη αίθουσα Γιατί όλοι καταλαβαίνουν ή γνωρίζουν, ότι    όταν η  εξωτερική θερμοκρασία   είναι χαμηλή, όπως ήταν σήμερα το πρωί,  δύο βαθμοί Κελσίου,  τότε εσωτερικά   υπάρχει πολύ χαμηλή θερμοκρασία σε ένα χώρο με τζαμαρίες που έχουν  πολλά  διάκενα, που θερμαίνεται (όταν και αν βάζει ο Δήμος πετρέλαιο -θυμηθείτε πάλι τον Νοέμβριο 2018 που δεν είχαν βάλει πετρέλαιο βλέπε άρθρο: http://krinitrikalon.gr/nea/papageorgioy-stin-katapsyxi-to-iatreio-krinis-me-eythyni-dimarchoy-kai-antidimarchoy/

–  ή όταν επισκευάζονται οι βλάβες του ηλεκτρικού πίνακα κλπ) , μόνο ένα πρωί κάθε 15

μέρες όταν προσέρχεται ο εκάστοτε γιατρός για συνταγογράφηση κλπ).

Εσείς, οι υπεύθυνοι  του δήμου  θα μένατε επί ώρες σε ένα τέτοιο χώρο; Όχι βέβαια δεδομένου ότι τα γραφεία σας είναι τόσο ζεστά σαν φούρνος…, ενώ για τους άλλους, τους ασθενείς της Κρήνης   στην προκειμένη περίπτωση, δεν σας καίγεται καρφάκι…)

Έτσι μεταχειρίζεστε τους Δημότες κύριε Δήμαρχε και κύριοι «υπεύθυνοι» Αντιδήμαρχοι και μάλιστα  ασθενείς και μάλιστα ηλικιωμένους;

Να τους αφήνετε στο ψύχος και αντί να σκύψετε το κεφάλι από ντροπή, αντιθέτως μας επιτίθεσθε; Ουσιαστικά δεν επιτίθεσθε  σε εμένα (αυτό νομίζετε  και γι΄αυτό το κάνετε) αλλά στους συνδημότες μας και μάλιστα σε ηλικιωμένα άτομα, μάλιστα σε ασθενείς με ποικίλα προβλήματα υγείας. Δεν αισθάνεστε καμιά ντροπή, καμιά τύψη;

 Ξέχασαν βέβαια ότι πριν  εννιά  μήνες, τον Μάιο 2018 στα εγκαίνια του «αγροτικού ιατρείου»,  ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κύριος Καραμάνος,  ποζάροντας μεγαλόπρεπα για τις σχετικές φωτογραφίες,  εξεστόμισε τα μεγαλόστομα λόγια, περί συνεχούς υποστήριξης από το Δήμο, περί εγκατάστασης κλιματισμού για τους καύσωνες, περί διαρρύθμισης του εξεταστηρίου, εξωραϊσμού της αιθούσης κλπ. Ότι ο ίδιος, ο δήμος και ο Δήμαρχος θα προσφέρουν τα πάντα κλπ  Τίποτε από τις μεγαλόστομες υποσχέσεις του Αντιδημάρχου και του Δημάρχου, δια στόματος Καραμάνου,  δεν έγιναν  έως σήμερα εννιά  μήνες αργότερα.

Αν είναι να δείχνετε την αμέριστη συμπαράσταση  με αυτό τον τρόπο κύριοι, καλύτερα να μην κάνετε τίποτε. Αλήθεια κύριε Δήμαρχε και κύριε Καραμάνο και λοιποί Αντιδήμαρχοι που έχετε σχέση,  γιατί επί εννιά μήνες δεν κάνατε τίποτε από όσα εξαγγείλατε  και πόσους μήνες ή χρόνια χρειάζεστε;

Και επειδή, όπως λένε οι Κινέζοι,  μια φωτογραφία είναι 1000 λέξεις, σας επισυνάπτω σχετικές φωτογραφίες, όπου αναδεικνύονται όσα καταγράφω για την αθλιότητα του χώρου.  Υπάρχει και βίντεο που δεν δύναται να επισυναφθεί.

Συνάδει αλήθεια η εικόνα,  η κατάσταση και ο τρόπος φροντίδας και διαμόρφωσης κλπ  του «αγροτικού ιατρείου», με τις μεγαλόστομες εξαγγελίες σας;

Συνάδουν τα παραπάνω με τα καθήκοντά σας και τους βαρύγδουπους τίτλους σας, όπως Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Οικονομικών, Κοινωνικής Πολιτικής Παιδείας και Πολιτισμού,  Κέντρο Κοινότητας Φαρκαδόνας κλπ;

Αλήθεια κύριε Διοικητά  της 5ης ΥΠΕ  και κυρία υπεύθυνη του ΚΥ Φαρκαδόνας (που τα γνωρίζετε, δεδομένου ότι επισκέπτεσθε το ιατρείο εκ περιτροπής) τι έχετε να πείτε και  τι προτίθεσθε να πράξετε επ’ αυτού;