Κατά συρροή εμπρηστής στην Κρήνη, έβαλε φωτιά σε κανάλι καταστρέφοντας δέντρα και αγροτικό εξοπλισμό

«Μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά», συνηθίζει να λέει ο θυμόσοφος λαός

Κάτι τέτοιο φαίνεται να μην έλαβε υπόψιν του ο ασυνείδητος, ο οποίος το πρωί του Σαββάτου 14 Σεπτεμβρίου μεταξύ 9 και 10 π.μ., έβαλε φωτιά σε κανάλι το οποίο συνορεύει με δενδρώδεις καλλιέργειες. Ο δυνατός αέρας που φυσούσε από το πρωί στην περιοχή είχε ως αποτέλεσμα η φωτιά να περάσει το κανάλι και να κατακάψει μέρος του χωραφιού, προξενώντας προβλήματα σε δέντρα και αγροτικό εξοπλισμό.

Διερχόμενοι από το σημείο κάλεσαν εγκαίρως την Πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία ενεργώντας αστραπιαία έσβησε επιτυχώς την εστία. Ωστόσο η ζημιά σε δένδρα παραγωγικής ηλικίας είναι σοβαρή, αφού για τρίτη συνεχόμενη χρονιά συμβαίνει γνωστοί-άγνωστοι να απειλούν ξένη περιουσία, στην οποία έχει επενδυθεί χρόνος και χρήμα. Οι πρακτικές αυτές είναι καιρός να σταματήσουν. Κάθε εστία φωτιάς στο ύπαιθρο απαγορεύεται από την Πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία έχει ενημερώσει όλους τους πολίτες σχετικά.

Η πυροσβεστική υπηρεσία συλλέγει πληροφορίες για το συμβάν και πρόκειται να προβεί στη σύσταση δικογραφίας, ενώ ο κάτοχος του εν λόγω χωραφιού πρόκειται να προχωρήσει σε μηνύσεις.