Κάποιοι οδηγοί προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα

Τελικά σε κάποια τροχαία ατυχήματα δεν φταίνε τα αγριογούρουνα, αλλά ο ανθρώπινος παράγοντας και η απροσεξία

Την τελευταία διετία με την αύξηση των πληθυσμών των αγριόχοιρων σε εκατοντάδες περιοχές της χώρας, ταυτόχρονα και του Δήμου Φαρκαδόνας έχουν σημειωθεί αρκετά ατυχήματα. Αγριογούρουνα στη θέα του φωτισμού των οχημάτων, εμφανιζόταν ξαφνικά σε οδικά σημεία, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να μην μπορούν να αντιδράσουν και να καταγράφονται παρασύρσεις. Τέτοιες περιπτώσεις έχουν καταγραφεί κατά το παρελθόν και στο Δήμο Φαρκαδόνας με τους οδηγούς να εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι αλλά ταυτόχρονα και προσεκτικοί.

Ωστόσο το τελευταίο διάστημα κάποιοι εκ των οδηγών που εμπλέκονται σε ατυχήματα βρίσκουν τον τρόπο για να δικαιολογήσουν την απροσεξίας τους, υποστηρίζοντας ότι έπεσαν θύματα της ξαφνικής παρουσίας αγριογούρουνων.

Απρόσεκτοι ή αφηρημένοι οδηγοί ισχυρίζονται ότι βγήκαν εκτός οδοστρώματος καθώς ξαφνικά στο δρόμο τους εμφανίστηκαν αγριογούρουνα και δεν κατάφεραν να αποφύγουν την παράσυρση. Τέτοια φαινόμενα το τελευταίο διάστημα έχουμε ακούσει αρκετά, μάλιστα ακόμη και σε ατυχήματα που έχουν συμβεί ακόμη και σε κατοικημένες περιοχές.

Ας συνέλθουμε λιγάκι λοιπόν κι ας μην μεταφέρουμε τις ευθύνες της απροσεξίας μας στα αγριογούρουνα. Σαφώς και σε πολλές περιπτώσεις τα ατυχήματα από την ξαφνική εμφάνιση των ζώων είναι αρκετά και τα φαινόμενα είναι ορατά. Σε πολλές περιπτώσεις όμως που ακούσαμε στο πρόσφατο μέλλον δεν ευθύνονται τα αγριογούρουνα, αλλά τα κινητά τηλέφωνα, η αναζήτηση πραγμάτων στις τσάντες και η αφηρημάδα κατά την ώρα της οδήγησης.

Ας προσέχουμε λοιπόν για να ήμαστε εμείς οι ίδιοι καλά και να μην θέτουμε σε κίνδυνο τη ζωή των υπολοίπων διερχόμενων οδηγών.