Καλοκαιρινές αποδράσεις στο Διάσελλο και στη Ψησταριά τα «Πλατάνια»

Η βραδινή δροσιά του χωριού σε συνδυασμό με τις υπέροχες γεύσεις της ταβέρνας-μεζεδοπωλείο «Πλατάνια» (ψητά-πίτσες και γλυκίσματα) μας ανοίγουν την όρεξη

Μπορεί ο κάμπος της Φαρκαδόνας να βράζει μέρα και νύχτα άλλοτε από τον καύσωνα, άλλοτε από την ζέστη και την υγρασία. Τα καλοκαιρινά βράδια στο ημιορεινό Διάσελλο του Δήμου Φαρκαδόνας είναι τόσο ξεχωριστά μιας και μόλις πέσει το σκοτάδι και τα φώτα της μικρής κοινότητας ανάψουν, η δροσιά είναι έντονη. Κι αν επισκεφτεί κανείς το Διάσελλο αυτά τα καλοκαιρινά βράδια, σίγουρα δεν θα χάσει την ευκαιρία να γευματίσει στα «Πλατάνια», στον ανακαινισμένο χώρο της ταβέρνας-μεζεδοπωλείου που πραγματικά προσφέρει μοναδικά και γευστικότητα πιάτα της ώρας κι όχι μόνο.

Δικαίως τα Πλατανάκια έχουν γίνει πλέον το καλοκαιρινό στέκι εκατοντάδων Φαρκαδόνιων, που αυτά τα ζεστά βράδια του Θέρους αναζητούν λίγη δροσιά και φυσικά καλό φαγητό.

Το μενού της ταβέρνας – μεζεδοπωλείου πλούσιο και φυσικά με αγνά και ντόπια υλικά που παράγονται στο χωριό από τους εκεί κτηνοτρόφους.

Κοντοσούβλια, κεμπάπ πρόβιο, κοτόπουλο και χοιρινό, σουβλάκι, λουκάνικο όλα στα κάρβουνα και της ώρας προσφέρονται από τη φωτιά στο τραπέζι μας, συνοδευόμενα με μπύρα και κρασάκι από τους αμπελουργούς της περιοχής μας. Δεν σταματούμε εδώ καθώς η πίτσα που παρασκευάζεται στο κατάστημα είναι μοναδική, όπως και τα γλυκά για όσους αγαπούν τις γλυκιές γεύσεις μετά το φαγητό, παγωτά, σουφλέ σοκολάτας και κρέπες θα σας αφήσουν τις καλύτερες των γεύσεων.

Μη χάσετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε το Διάσελλο και να γίνετε μια μεγάλη παρέα στο προαύλιο του μαγαζιού, μαζί με τους πολλούς θαμώνες από τα χωριά της Φαρκαδόνας και της γειτονικής Ελασσόνας που επισκέπτονται την Ψησταριά.