Ήρθε και τους αποτελείωσε τους παραγωγούς λαϊκών αγορών

Αγρότες-παραγωγοί της περιοχή μας απειλούνται πλέον με οικονομική καταστροφή μετά το 15νθημερο κλείσιμο των λαικών αγορών

Πριν από ένα περίπου μήνα, παρακολουθούσαν με αγωνία το κλείσιμο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και ξενοδοχειακών μονάδων, εκφράζοντας την αγωνία και τους φόβους για τα προϊόντα τους. Πλέον η απογοήτευση και η απόγνωση είναι ζωγραφισμένη στα μάτια τους, μετά και την δεκαπενθήμερη αναστολή της λειτουργίας όλων των λαϊκών αγορών της Θεσσαλίας, εξαιτίας των κρουσμάτων κορονοϊού που εντοπίστηκαν στη συνοικία της Ν. Σμύρνης Λάρισας όπου διαμένουν Ρομά.

Ο λόγος για τους αγρότες-παραγωγούς των λαϊκών αγορών που δηλώνουν απογοητευμένοι μιας και για το υπόλοιπο 13ημερο δεν έχουν να ελπίζουν σε κάτι, αντιθέτως βλέπουν τα προϊόντα τους να σαπίζουν στο χωράφι και το θερμοκήπιο.

Οι αγρότες-παραγωγοί λαϊκών αγορών πειθάρχησαν στις αποφάσεις που ελήφθησαν από τα αρμόδιο υπουργείο και δεν πήγαν στις λαϊκές αγορές, αρχικά της Φαρκαδόνας, 1η ημέρα μετά την απόφαση των μέτρων για τις λαϊκές αγορές, μετέπειτα της εβδομαδιαίας των Τρικάλων, και της καθημερινές, και πλέον τις επόμενες ημέρες της Οιχαλίας και Καλαμπάκας. Σήμερα οι ίδιοι τονίζουν ότι απειλούνται με οικονομική καταστροφή, καθώς τα προϊόντα τους δεν μπορούν να πουληθούν πουθενά, σαφώς ούτε στις επιχειρήσεις εστίασης που διοχέτευαν σε εβδομαδιαία βάση σημαντικές ποσότητες, ούτε στο ευρύ κοινό που αποτελούσαν τους σημαντικότερους αιμοδότες τους.

Η Μεγάλη Εβδομάδα για τους ίδιους θα αποτελούσε, όπως προσθέτουν, σημαντική οικονομική ανάσα, να διαθέσουν στην αγορά τα προϊόντα τους, τα οποία καλλιέργησαν από τα μέσα του χειμώνα στα θερμοκήπια τους, με πολλά έξοδα. Παράλληλα η Μεγάλη Εβδομάδα θα αποτελούσε μια οικονομική ανάσα για την συνέχεια των καλλιεργειών τους με καλοκαιρινά προϊόντα. Πλέον όλες αυτές οι ελπίδες χάθηκαν, καθώς οι λαϊκές αγορές παραμένουν κλειστές. Ζητούν άμεση στήριξη, προκειμένου να συνεχίσουν την αγροτική παραγωγική διαδικασία το επόμενο χρονικό διάστημα και να μην εγκαταλείψουν.

Την ώρα που τα προϊόντα των παραγωγών σαπίζουν στα χωράφια τους, ή πετιούνται από τους ίδιους, στην πλειονότητα των σούπερ μάρκετ, λαχανικά και φρούτα εξαφανίζονται πριν καλά – καλά τα προϊόντα τοποθετηθούν στους ειδικούς πάγκους. Για να προμηθευτεί κανείς λαχανικά, ντομάτες, αγγουράκια, χόρτα, θα πρέπει να σταθεί πολύ τυχερός, καθώς πλέον όλοι οι καταναλωτές προσέρχονται για τα συγκεκριμένα είδη σε οπωροπωλεία και σούπερ μάρκετ.

KRINI LIVE