«Είμαι ότι τρώω!!»

Μάθημα υγιεινής διατροφής για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ζάρκου

Οι μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων του σχολείου με συνοδούς εκπαιδευτικούς τις κ.κ Κύρκου Αικατερίνη, Τριανταφύλλου Ζωή και Kerstin Noack επισκέφτηκαν το αρτοποιείο του κ. Καραλάτσιου Αναστάσιου στο Ζάρκο στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας «Διατροφή και Άσκηση» που υλοποιεί η σχολική μας μονάδα την τρέχουσα σχολική χρονιά. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές βιωματικά την προέλευση, τα. διάφορα είδη αλευριού καθώς και τον τρόπο παρασκευής του ψωμιού.

Οι υπεύθυνοι του φούρνου παρουσίασαν στους μαθητές βήμα προς βήμα το πώς από το αλεύρι φτάνουμε στο ψωμί, στη βασική και τόσο σημαντική τροφή του ανθρώπου. Έδειξαν τον τρόπο με τον οποίο το ψωμί ζυμώνεται, πλάθεται, ψήνεται, φουρνίζεται και περνάει έτσι στην κατανάλωση. Αναφέρθηκαν στη θρεπτική αξία του φρέσκου ψωμιού και στα διάφορα είδη που παρασκευάζονται. Επίσης δόθηκε η ευκαιρία στους μικρούς μαθητές να δουν τις κουλούρες που έφτιαξε ο φούρναρης για τη γιορτή του Αγίου Νεκταρίου. Οι υπεύθυνοι απάντησαν σε όλα τα ερωτήματα των παιδιών και βρήκαν την ευκαιρία να αναφερθούν στο ωράριο εργασίας και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το επάγγελμά τους. Στο τέλος προσφέρθηκαν στα παιδιά αρτοποιήματα και η χαρά κι ο ενθουσιασμός αυξήθηκαν.

Η Διευθύντρια, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές ευχαριστούμε θερμά τον κ. Αναστάσιο Καραλάτσιο και τον κ. Μανώλη που ανταποκρίθηκαν στην πρότασή μας και μέσα από το δικό τους εργαστήριο τα παιδιά κατάφεραν να βιώσουν μια σπουδαία εμπειρία γνωρίζοντας ταυτόχρονα και το επάγγελμα του αρτοποιού.

Από τη Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Ζάρκου