Ηλίας Βλαχογιάννης: Ο Καλογρίτσας, η «μικρή Μαρία»,ο φράχτης στον Έβρο και ο ΣΥΡΙΖΑ….

Τελευταία γινόμαστε μάρτυρες μιας σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης, μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα της μείζονος.

Η υπόθεση των επισυνδέσεων αποτελεί την αιχμή του δόρατος για την αξιωματική αντιπολίτευση, αν και το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που ανέδειξε το όλο θέμα. Ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί ό,τι μπαίνοντας μπροστά στο θέμα αυτό, υποχρεώνει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να ακολουθήσει στην αντιπολιτευτική τακτική που αυτός χαράσσει. Με τον ίδιο φυσικά, πρωταγωνιστή.

Από την άλλη ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει αυτοεγκλωβιστεί σε ρόλο δεύτερο, αδυνατώντας να αποτελέσει τον τρίτο πόλο που προσδοκούσαν οι χιλιάδες πολίτες που τον ψήφισαν, συρόμενος στην «προοδευτική διακυβέρνηση», που εξήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μη έχοντας να αντιπροτείνει βιώσιμες προτάσεις απέναντι στις Κυβερνητικές θέσεις και πρακτικές, αρκείται σε αντιπολίτευση «ΟΧΙ σε ΟΛΑ», καταστροφολογώντας και επενδύοντας στην σκανδαλολογία.

Την ίδια στιγμή στην αίθουσα του Ειδικού Δικαστηρίου ,οι καταγγελίες για σακούλες μαύρου χρήματος προς τα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ, οι παρεμβάσεις του υψηλόβαθμου στελέχους Νίκου Παπά για ίδρυση του SYRIZA CHANNEL με ξένα χρήματα και ο ύποπτος ρόλος του Κύπριου δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου, περιμένουν πειστικές απαντήσεις από τον συνήθως σε άλλες περιπτώσεις λαλίστατο Αλέξη Τσίπρα, που τώρα προτιμά την αφωνία….

Όπως γενική αφωνία έχουμε για τα fake news με τους 38 μετανάστες στη νησίδα του Έβρου και την δήθεν απώλεια της μικρής Μαρίας…. Κάτι που αποδείχθηκε πως ήταν μια στημένη υπόθεση, με μοναδικό στόχο να πληγεί η διεθνής αξιοπιστία της χώρας μας. Κι αντί να ζητήσουν γενναία συγνώμη, όπως έκανε το Γερμανικό περιοδικό Spiegel, εδώ «ούτε φωνή, ούτε ακρόαση»…..

Για την επέκταση του φράχτη στον Έβρο όμως, έχουμε επιτέλους «και φωνή και ακρόαση»…. Βγήκε το μεγαλοστέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος και είπε ότι «ο φράχτης στον Έβρο, αντιτίθεται στη …διεθνή νομιμότητα»…. Και τι προτείνει αυτός και οι «προοδευτικοί σύντροφοι του», μήπως να επανέλθουμε στην πολιτική των ανοιχτών συνόρων ,όταν οι μετανάστες «λιάζονταν στην Ομόνοια και μετά…εξαφανίζονταν»;

Προφανώς και σαν αντιπολίτευση, θα πρέπει να ασκούν κριτική στα πεπραγμένα της Κυβέρνησης. Είναι και θεμιτό και καλοδεχούμενο σε μια Δημοκρατία. Δεν πρέπει όμως στην αγωνία τους για το αποτέλεσμα της προσεχούς εκλογικής αναμέτρησης, να προκαλούν ζημιά στην εικόνα τής χώρας μας διεθνώς.

Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ ,δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι ο ΣΎΡΙΖΑ της περιόδου 12-15….. Όταν μπορούσαν να υπόσχονται ανέξοδα «κατάργηση των μνημονίων, λεφτά για όλους, αυξήσεις σε όλους»… Γιατί τώρα έχουν πλέον Κυβερνητικό παρελθόν και υπάρχει μέτρο σύγκρισης….Θα συγκρίνουν οι πολίτες τη δική μας Κυβερνητική θητεία, με την δική τους. Και η κρίση των πολιτών θα είναι δίκαιη, αλλά και αυστηρή…. Και φυσικά, απόλυτα σεβαστή.