Ηλίας Καραμάνος: Ανεβάζει εκ νέου τους τόνους για το θέμα της μη λειτουργίας του ΚΑΠΗ

Καρφιά στο δήμαρχο Φαρκαδόνας Σπύρο Αγναντή, αλλά και στους αντιδημάρχου και δημοτικούς συμβούλους, εκτοξεύει ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας και τέως αντιδήμαρχος, Ηλίας Καραμάνος. Αυτή τη φορά την αφορμή έλαβε από την πολύμηνη αναστολή λειτουργίας του ΚΑΠΗ Φαρκαδόνας, θέμα που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Ο κ. Καραμάνος εμφανίζεται επικριτικός με την δημοτική Αρχή, σημειώνοντας μεταξύ των άλλων, «Αν ήθελαν την λειτουργία των ΚΑΠΗ, θα την στήριζαν… Όμως δεν θέλουν την ύπαρξή τους.».

Αναλυτικά η τοποθέτηση του πρώην προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας έχει αναλυτικά ως εξής:

«Ο ανόητος ούτε συγχωρεί ούτε ξεχνά. Ο αφελής και συγχωρεί και ξεχνά. Ο έξυπνος συγχωρεί, αλλά δεν ξεχνά.».

Σε ένα Δήμο με προϋπολογισμό της τάξης των 15.000.000 ευρώ δεν υπάρχει η δυνατότητα στήριξης στην τρίτη ηλικία; Αυτό είναι κατάντια.

Μάλλον «μισούν» την 3η ηλικία, τους απόμαχους της ζωής, αλλιώς δεν εξηγείται.

Αναρωτιέμαι αν είναι τόσο δύσκολο να καλύψει ένας Δήμος το μηδαμινό κόστος λειτουργίας μιας μονάδας ΚΑΠΗ. Είναι ασήμαντο το ποσό. Με το 1% επί του προϋπολογισμού που επιτρέπει ο νόμος, μπορούν να καλύψουν και τα ΚΑΠΗ και τις ανύπαρκτες πολιτιστικές δραστηριότητες.

Τελικά είναι θέμα πολιτικής βούλησης και μόνο. Αν ήθελαν την λειτουργία των ΚΑΠΗ, θα την στήριζαν. Όμως δεν θέλουν την ύπαρξή τους.

Μάλιστα η προηγούμενη δημοτική Αρχή είχε ανοίξει τα «κλειστά» ΚΑΠΗ και στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής της, στήριζε τους ηλικιωμένους και τα δύο ενεργά ΚΑΠΗ του δήμου ενώ είχε ήδη ξεκινήσει την διαδικασία της νομιμοποίησης του ΚΑΠΗ της Φανερωμενης και την ίδρυση καινούργιων σε άλλα δύο χωριά.

Είχε φροντίσει για την στέγαση των δομών έχοντας αναλάβει το κόστος ενοικίασης, θέρμανσης-ψύξης, έχοντας δημιουργήσει κατάλληλους χώρους. Με ημερήσιες εκδρομές, ιατρικές επισκέψεις, μουσικές βραδιές, πολιτιστικές εκδηλώσεις, πολυήμερες διακοπές και μπάνια σε τουριστικές περιοχές.

Το ξαναλέω το οικονομικό κόστος είναι ελάχιστο, σε σχέση με την προσφορά στην 3η ηλικία.

Και καλά να μην θέλει ο ένας, «ο γνωστός»… να μην θέλει ο δήμαρχος γιατί του «πέρασαν» την άποψη πως είναι «άχρηστα» καθότι «μάχιμος» ακόμη… ή γιατί έχουν άλλες προτεραιότητες.

Οι άλλοι όμως; Πρόεδρος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, μείζονα και ελάσσονα αντιπολίτευση;

Κανείς να ασχοληθεί; Κανείς να το κάνει θέμα; Κανείς να πιέσει… Χαμένοι στην ανυπαρξία τους….Τόση αδιαφορία πια…..».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.