Σε Πασχαλινούς ρυθμούς η Τρικαλινή αγορά από το Σάββατο του Λαζάρου

Υποτονική χαρακτηριζόταν η κίνηση στην αγορά των Τρικάλων εδώ και αρκετό διάστημα. Ήδη οι βιτρίνες των τοπικών καταστημάτων «φόρεσαν» τα ανοιξιάτικα, εντούτοις οι καταναλωτές μέχρι στιγμής είναι φειδωλοί στις αγορές τους, καθώς όπως υποστηρίζουν δεν επαρκούν τα χρήματα.

Στην αγορά των Τρικάλων ξεκίνησε τις τελευταίες ημέρες η διερευνητική κίνηση από πολλούς καταναλωτές με αφορμή και τις γιορτές του Πάσχα που βρίσκονται προ των πυλών.

Οι περισσότερες βιτρίνες των καταστημάτων έχουν στολιστεί με τα γιορτινά τους, ενώ οι τιμές σε αρκετά είδη ένδυσης κυμαίνονται προς το παρόν στα περσινά επίπεδα.

Πάντως οι καταστηματάρχες περιμένουν πώς και πώς να δουλέψουν τις γιορτές, αφού στη διάρκεια του χειμώνα η αγοραστική κίνηση ήταν ιδιαίτερα υποτονική, με συνέπεια ο τζίρος τους να είναι πολύ περιορισμένος.

Εντωμεταξύ σε Πασχαλινούς ρυθμούς θα κινηθεί η αγορά από το Σάββατο 8 Απριλίου, καθώς ξεκινά το εορταστικό ωράριο.

Τα καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 08:30 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου τα καταστήματα θα λειτουργήσουν και την Κυριακή των Βαΐων 9 Απριλίου από τις 11 το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι.

Πρωί και απόγευμα θα λειτουργήσουν τα καταστήματα από την Μεγάλη Δευτέρα έως και την Μεγάλη Πέμπτη και συγκεκριμένα από τις 8:30 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

Τη Μεγάλη Παρασκευή η αγορά θα λειτουργήσει από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα και το Μεγάλο Σάββατο από τις 08:30 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα της Διακαινησίμου τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά ενώ την Τρίτη 17 Απριλίου θα ισχύσει το προτεινόμενο ωράριο.