Ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι παραγωγοί μποστανοειδών στους Πελινναίους από τις φετινές τιμές

Ικανοποιημένη δηλώνει η πλειονότητα του αγροτικού κόσμου της Δημοτικής Ενότητας Πελινναίων του Δήμου Φαρκαδόνας σχετικά με τις φετινές τιμές των μποστανοειδών που καλλιεργούνται στην περιοχή.

Όπως είναι γνωστό η καλλιέργεια καρπουζιού και πεπονιού στη συγκεκριμένη περιοχή καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος. Τα προηγούμενα χρόνια οι αγρότες δεν έμειναν ικανοποιημένοι καθώς οι ζημιές που σημειώθηκαν στα φυτά, σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές πώλησης των προϊόντων δεν άφησαν κέρδος στις τσέπες των αγροτών.

Κατ’ αυτό τον τρόπο οι ελπίδες των αγροτών επικεντρώθηκαν στη φετινή χρονιά, η οποία ξεκίνησε με καλούς οιωνούς από την έναρξη της καλλιέργειας.

Οι παραγωγές που αποδίδονται σήμερα είναι ικανοποιητικές σημειώνουν οι αγρότες, πολύ καλύτερες όμως είναι οι τιμές που δόθηκαν στα πρώιμα κοψίματα πεπονιών και καρπουζιών.

Οι αγρότες ευελπιστούν πως η αισιόδοξη για εκείνους κατάσταση που διαμορφώθηκε από τις αρχές του προηγούμενου μήνα με την λήψη του πρώτου μέρους της σοδειάς θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της σεζόν, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές δυσκολίες.

Όπως υποστηρίζει η πλειονότητα των αγροτών τα προηγούμενα χρόνια, οι χαμηλές τιμές και η μικρή παραγωγή είχαν ως αποτέλεσμα τα χρέη να αυξηθούν και να μεταφέρονται προς τα πίσω με ότι αυτό συνεπάγεται. Ειδικά, αν η φετινή χρονιά δεν πήγαινε καλά σε θέμα τιμών θα αποτελούσε το τελειωτικό χτύπημα μετά και την εφαρμογή των νέων μέτρων, μέρος των οποίων αφορούν και τους αγρότες. Όπως ανέφεραν κάποιοι εκ των αγροτών της περιοχής στο «ΚriniLive», τη φετινή χρονιά με την ευνοϊκή κατάσταση που διαμορφώνεται θα μπορέσουν να κλείσουν τις παλιές πληγές, χρέη του παρελθόντος και να ανταπεξέλθουν στα βαριά φετινά έξοδα, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και οι αυξημένες εισφορές του ΟΓΑ.

Η μόνη παραφωνία που παρατηρείται φέτος είναι αρκετές ζημιές που σημειώθηκαν φέτος στην καλλιέργεια του πεπονιού και οι οποίες οφείλονται στις αυξημένες θερμοκρασίες του καλοκαιριού.