Οιχαλία: Αναγκαιότητα ο εμβολιασμός κατά της γρίπης

Ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Οιχαλία όπου επισημάνθηκε η ανάγκη εμβολιασμού, ειδικά από τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού

Αναγκαίος κρίνεται ο εμβολιασμός κατά της γρίπης και την φετινή περίοδο. Ειδικά στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού ο εμβολιασμός είναι κάτι περισσότερο από αναγκαίος. Αυτό άλλωστε υπογραμμίζουν γιατροί, συστήνοντας σε όλο τον πληθυσμό, ειδικά σε όσους αντιμετωπίζουν χρόνιες νόσους και ασθένειες να εμβολιαστούν για να αποφύγουν τα χειρότερα. Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη χρονιά εκατοντάδες πολίτες σε όλη τη χώρα έχασαν την ζωή τους από την γρίπη, ενώ μεγάλος αριθμός που νόσησε νοσηλεύτηκε σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι αν φρόντισαν και δεν αμελούσαν τον εμβολιασμό σήμερα θα βρισκόταν στη ζωή ή θα απέφευγαν την εισαγωγή στα νοσοκομεία.

Με αφορμή την έναρξη της εμβολιαστικής περιόδου ενάντια στη γρίπη για το 2019-20 , πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των πολιτών στο Περιφερικό Ιατρείο Οιχαλίας για τα εμβόλια ενηλίκων. Την ενημέρωση ανέλαβαν οι επισκέπτριες Υγείας κ.κ. Γεωργία Μπαντέκα, Ελένη Κανιά και η ιατρό κα Αθηνά Τάσιου. Όσοι παρευρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη σπουδαιότητα των εμβολίων τόσο για την ατομική υγεία όσο και για την υγεία του κοινωνικού συνόλου, με βάση το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών Ενηλίκων.

Όπως υπογραμμίστηκε από τη γιατρό και τις επισκέπτριες υγείας στο περιθώριο της εκδήλωσης ο εμβολιασμός είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία των ανθρώπων από τη γρίπη. Υπογράμμισαν δε, οτι εμβολιασμός κατά της γρίπης συνιστάται ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι ηλικιωμένοι, οι έγκυοι, τα παιδιά και οι ενήλικες με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα ή χρόνιες παθήσεις που διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο για σοβαρή νόσηση.

Ο εμβολιασμός κατά του ιού της γρίπης επιβάλλεται να γίνεται κάθε χρόνο από το τέλος Σεπτεμβρίου ή τον Οκτώβριο, εφ’ όσον οι πρώτοι μήνες του χειμώνα είναι οι πιο συνηθισμένοι για την ανάπτυξη μιας γενικότερης συμμετοχής στην ασθένεια αυτή. Σε ειδικές μάλιστα περιπτώσεις ατόμων με έντονα αναπνευστικά προβλήματα καλό θα είναι να γίνεται κι ένα δεύτερο εμβόλιο τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους.