Οι Ταξιάρχες τίμησαν τους Πολιούχους του χωριού

Πλήθος πιστών επισκέφτηκε το Βυζαντινό Ναό των Ταξιαρχών για να προσκυνήσει και να παραστεί στις εκδηλώσεις, να γονατίσει στην Βυζαντινή Εικόνα των Αρχαγγέλων και να ζητήσει να απλώσουν τα πτερύγια και να προστατεύουν τόσο τους ιδίους, όσο και όλο τον κόσμο

Τους επικεφαλής των ουράνιων Δυνάμεων, τους Ταξιάρχες Μιχαήλ και Γαβριήλ, τίμησαν οι κάτοικοι των Ταξιαρχών. Οι εορταστικές εκδηλώσεις στους Ταξιάρχες και στον Ιστορικό Ναό που κοσμεί το κέντρο του χωριού ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης με την τέλεση του πανηγυρικού Μέγα Εσπερινού, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομου.

«Τῶν οὐρανίωv στρατιῶν Ἀρχιστράτηγοι, δυσωποῦμεv ὑμᾶς ἡμεῖς οἱ ἀνάξιοι, ἵvα ταῖς ὑμῶv δεήσεσι, τειχίσητε ἡμᾶς, σκέπῃ τῶν πτερύγωv, τῆς ἀΰλου ὑμῶν δόξης, φρουροῦvτες ἡμᾶς προσπίπτοντας, ἐκτεvῶς καὶ βοῶντας· Ἐκ τῶν κινδύνων λυτρώσασθε ἡμᾶς, ὡς Ταξιάρχαι τῶν ἄνω Δυνάμεων.»

Πλήθος πιστών επισκέφτηκε το Βυζαντινό Ναό για να προσκυνήσει και να παραστεί στις εκδηλώσεις, να γονατίσει στην Βυζαντινή Εικόνα των Αρχαγγέλων και να ζητήσει να απλώσουν τα πτερύγια και να προστατεύουν τόσο τους ιδίους, όσο και όλο τον κόσμο.

Στο Θείο Κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος κάλεσε τους πιστούς να προσκυνούν ευλαβικά στους Αρχαγγέλους, και να τους ζητούν να στέκουν καθημερινά δίπλα τους, σε κάθε στιγμή της ζωής τους ως φύλακες Άγγελοι. Να ζητούν λύτρωση από τους κινδύνους, βοηθοί και στήριγμα κάθε ανθρώπινης παρουσίας.

Μετά το πέρας του εσπερινού προσφέρθηκε στους πιστούς παραδοσιακή φιλοξενία που χορηγήθηκε από κατοίκους του χωριού, ενώ λίγο μετά διεξήχθησαν πολιτιστικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή του παιδικού νεοσύστατου τμήματος των Ταξιαρχών υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κ. Θανάση Παπαγεωργίου που προσέφερε ένα μοναδικό, μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.

Λίγο μετά τη σκυτάλη πήραν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας των Ταξιαρχών και ο πρόεδρος του χωριού που μαζί με τους κατοίκους διασκέδασαν με την ορχήστρα του Κώστα Βακουφτσή

Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθακαν την Παρασκευή με την τέλεση της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προς τιμή της Συνάξεων των Παμεγίστων Ταξιαρχών και των Λοιπών Ασωμάτων Δυνάμεων.