«Η ρίζα της δημοκρατικής μας παράταξης είναι βαθιά και αντέχει ακόμη»

Τόνισε από τα Τρίκαλα και στην εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, ο πρώην υπουργός και βουλευτής κ. Κώστας Σκανδαλίδης

«Μπορεί κάποιοι να ήθελαν να μας κλείσουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Δυστυχώς για εκείνους, είμαστε εδώ. Είμαστε μια κραταιή παράταξη. Είμαστε μια παράταξη που μπορεί να δώσει ξανά την ελπίδα».

Με τα παραπάνω λόγια άνοιξε την ομιλία του ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής κ. Κώστας Σκανδαλίδης, κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης που διοργάνωσε το βράδυ της Πέμπτης η Νομαρχιακή Επιτροπή Τρικάλων του «Κινήματος Αλλαγής» στο Φρούριο της πόλης.

Στην πολιτική εκδήλωση έδωσαν το παρών μέλη και φίλοι του κόμματος, όπως και παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ αυτών οι πρώην βουλευτές του κόμματος κ.κ. Γιάννης Ζιάγκας, Χρήστος Μαγκούφης, Σούλα Μερεντίτη, πολιτευτές, ο πρώην νομάρχης Τρικάλων κ. Στέφανος Πατραμάνης, πρώην δήμαρχοι κ.α.

Ο κ. Σκανδαλίδης ήρθε να χειροκροτηθεί από τους παραβρισκόμενους, στην ιστορική αναδρομή του ΠΑΣΟΚ και του πολιτικού ηγέτη της παράταξης Ανδρέα Παπανδρέου.

«Η ρίζα της δημοκρατικής μας παράταξης είναι βαθιά και αντέχει ακόμη, παρά τα όποια προβλήματα συνάντησε, παρά τα τελευταία εκλογικά ποσοστά. Ανανεώνεται και μας δίνει ελπίδα, να προχωρήσουμε μπροστά με αισιοδοξία, με προοπτική», τόνισε λίγο αργότερα ο κ. Σκανδαλίδης.

Ο πρώην υπουργός, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της παράταξης, γεγονός που αποτυπώνεται από την παρουσία μελών και φίλων τόσο στην εκδήλωση των Τρίκαλων, όσο και σε ανάλογες που διοργανώνονται σ’ άλλες περιοχές.

«Σήμερα προσπαθούμε να πιάσουμε το νήμα από εκεί που το αφήσαμε, από την αρχή. Ήμαστε εδώ για να δώσουμε προοπτική στη χώρα, κάτι που πράξαμε από το 1981 και στην κυβερνητική πορεία του κόμματος. Δεν θα πρέπει να ξεχνούμε και δεν θα πρέπει να ξεχνούν ότι το σύνθημα «Πρώτη φορά Αριστερά δεν προέκυψε το 2015, αλλά το 1981», ανέφερε σ’ άλλο σημείο, ασκώντας κριτική στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Επεκτάθηκε λίγο αργότερα, ασκώντας κριτική, τόσο στην ΝΔ χαρακτηρίζοντας μια άκρως συντηρητική παράταξη, όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι αντιγράφει για να φτιάξει την εικόνα του.

«Το Κίνημα είναι παντού. Έχει θέση, έχει άποψη, πατριωτική και κοινωνική ευθύνη. Δυστυχώς έχουμε μπροστά μας μια συντηρητική, κυβερνώσα παράταξη, το είδαμε και με τον προϋπολογισμό που ψηφίστηκε προσφάτως, το παρατηρούμε εξάλλου, πως πάει να χτίσει το κράτος. Από την άλλη υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθεί με ευκαιριακά και παλιά υλικά να φτιάξει την εικόνα του.».

Ο κ. Σκανδαλίδης δεν παρέλειψε να σταθεί σε σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την χώρα, σημειώνοντας ότι διέρχεται από ένα δύσκολο μετερίζι. Μεταναστευτικό, προσφυγικό, Ελληνοτουρκικές σχέσεις, δημογραφικό, ανεργία των νεών που τους ωθεί να απομακρυνθούν από την Ελλάδα.

«Η Ελλάδα διέρχεται μιας δύσκολης περιόδου. Ωστόσο υπάρχουν ευκαιρίες, προκλήσεις, προοπτική. Και αυτή η προοπτική δεν δίνεται ούτε μέσα από την ΝΔ, ούτε από το ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς ως Κίνημα βρισκόμαστε εδώ, βρισκόμαστε παντού για να συζητήσουμε της προοπτικής της χώρας, της παράταξης, της προοδευτικής Αριστεράς», κατέληξε ο ίδιος.