Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει τη δημόσια υγεία και το νοσοκομείο Τρικάλων

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου της προμήθειας και εγκατάσταση Αξονικού Τομογράφου CT 32 τομών

Την δημόσια υγεία και κατ’ επέκταση το δημόσιο νοσοκομείο στηρίξει η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων. Το έδειξε εμπράκτως το πρωί της Τρίτης με την υπογραφή της σύμβασης ενός ιδιαίτερα σημαντικού έργου, εκείνου της Προμήθειας και εγκατάσταση Αξονικού Τομογράφου CT 32 τομών». Με την υπογραφή της σύμβασης ανάβει ουσιαστικά πράσινο φως για την προμήθεια αξονικού τομογράφου που θα προσφέρει στα μέγιστα για τις ανάγκες του τοπικού νοσηλευτικού ιδρύματος.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 350.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και εθνικούς πόρους, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων. Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος της προμήθειας εξοπλισμού για την αναβάθμιση των υπηρεσιών και των υποδομών του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων συνολικού προϋπολογισμού 1.176.000 ευρώ

«Στηρίζουμε στην πράξη το δημόσιο νοσοκομείο και τη δημόσια υγεία, με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου φροντίδας προς το κοινωνικό σύνολο. Τόσο με το παλιό, όσο και με το νέο ΕΣΠΑ, η αιρετή Περιφέρεια προμηθεύει με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό τα νοσοκομεία της Θεσσαλίας. Ο ιατρικός εξοπλισμός ενός νοσοκομείου μπορεί να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα της αξιοπιστίας του, σε συνδυασμό πάντα με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που τον χειρίζεται. Μπορούμε να κάνουμε μια αντίσταση ποιότητας. Να προσφέρουμε δηλαδή ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες», τόνισε μεταξύ των άλλων ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Σημειωτέον ότι ο Αξονικός Τομογράφος θα αντικαταστήσει τον υφιστάμενο αξονικό τομογράφο, ο οποίος είναι 15ετίας και παρουσιάζει συνεχείς βλάβες. Το νέο μηχάνημα θα είναι σύγχρονο τελευταίας τεχνολογίας βελτιώνοντας έτσι κατά πολύ το επίπεδο της διάγνωσης και αναβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Νοσοκομείου. Ο ωφελούμενος πληθυσμός είναι το σύνολο του πληθυσμού της ΠΕ Τρικάλων, ο οποίος ανέρχεται σε 131.085 κατοίκους.