Η παρθένος σήμερον τον υπερούσιον τίκτει

Ας προσκυνήσουμε ως νέοι μάγοι από τα σπίτια μας, το Γεννηθέντα Χριστό κι ας αιτηθούμε τα επόμενα Χριστούγεννα να τα γιορτάσουμε όλοι μαζί και υγιείς στους Ναούς μας

«Η παρθένος σήμερον  τον υπερούσιον τίκτει, και η γη το σπήλαιον  τω απροσίτῳ προσάγει
άγγελοι μετὰ ποιμένων δοξολογούσι, μάγοι δε μετα αστέρος οδοιπορούσι δι᾿ ημας γὰρ εγεννήθη παιδίον νέον, ο προ αιώνων Θεός.».

Ελάχιστες ώρες απομένουν πριν οι καμπάνες των 18 Ιερών Ναών, χτυπήσουν χαρμόσυνα αναγγέλλοντας την Γέννηση του Θεανθρώπου. Ελάχιστες ώρες πριν τις 5 τα ξημερώματα της Παρασκευής όπου θα ψαλούν τα τροπάρια της Γέννησης, γεμίζοντας τις καρδιές όλων ελπίδα.

«Χριστὸς γεννάται δοξάσατε, Χριστὸς εξ ουρανών απαντήσατε, Χριστός επί γης υψώθητε.».

Τα φετινά Χριστούγεννα, οι πλειονότητα των ανθρώπων και του Δήμου μας, θα Δοξάσουμε το Γεννηθέντα Χριστό από το σπίτι. Τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας και της διασποράς του κορονοϊού επιβάλλουν αυστηρότητα. Οι εκκλησίες μας θα λειτουργήσουν ανήμερα των Χριστουγέννων υπό την παρουσία 25 πιστών οι οποίοι θα έχουν την χαρά και την ευλογία να ασπαστούν την Εικόνα της Γεννήσεως.

«Την Εδέμ Βηθλεέμ ήνοιξε, δεύτε ίδωμεν, την τρυφήν έν κρυφή ηύραμεν, δεέτε λάβωμεν
τα του παραδείσου εντός του σπηλαίου».

Ας κάνουμε όλοι μας αυτή την κρύα νύχτα, το σπίτι μας, Σπήλαιο, ας προσκυνήσουμε μπροστά στην Εικόνα της Παναγίας και του Χριστού μας κι ας ευχηθούμε η Γέννηση του, να απαλύνει το πόνο, να μας γεμίσει ελπίδα, να φωτίσει τις ψυχές μας, ως το Άστρο που φώτισε τη Βηθλεέμ.

Χρηστός Ετέχθη, Χρόνια Πολλά με υγεία και αγάπη…