Η παράδοση συνάντησε την τοπική κουζίνα στη Φαρκαδόνα – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η παράδοση συνάντησε την τοπική κουζίνα στη Φαρκαδόνα το βράδυ της Παρασκευής στην διάρκεια της εκδήλωσης της 10ης Γιορτής Πίτας.

Ο Σύλλογος Γυναικών Φαρκαδόνας, ο οποίος πρωτοστατεί στην περιοχή μας με το πλήθος εκδηλώσεων που προβάλλουν την παράδοση, τον πολιτισμό, στηρίζοντας ταυτόχρονα την κοινωνία με τις δράσεις τους, μετά από δυο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας, διοργάνωσε μια άκρως σημαντική εκδήλωση, αυτή της γιορτής πίτας.

Μια εκδήλωση που ξεκίνησε να διοργανώνεται το 2010 και να αγκαλιάζεται από τον κόσμο, αποτελώντας πλέον θεσμό για τα τοπικά, πολιτιστικά δρώμενα.

Σύμφωνα με την «Krini Live» το βράδυ της Παρασκευής η κεντρική πλατεία της Φαρκαδόνας πλημμύρισε στην κυριολεξία με την τοπική παράδοση. Κι ως προς αυτό φρόντισαν οι γυναίκες, μέλη του Συλλόγου Γυναικών Φαρκαδόνας, αλλά και φίλες του Συλλόγου, που έσπευσαν να παρασκευάσουν την παραδοσιακή πίτα, ένα φαγητό που μεγάλωσε γενιές και γενιές ανθρώπων και αποτελεί κάτι το μοναδικό, βασισμένο σε παραδοσιακές συνταγές της περιοχής μας. Ένα έδεσμα που αναπολούν πολλοί που βρίσκονται σήμερα μακριά μας και προσμένουν να το γευτούν από τις μεγαλύτερες ηλικίες κατά τις επισκέψεις του στα χωριά της Φαρκαδόνας.

Η φετινή εκδήλωση τιτλοφορούνταν «Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα μέσα από τις πίτες μας». Και πραγματικά όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση ταξίδεψαν ανά την Ελλάδα μέσα από τις παραδοσιακές πίτες που παρασκεύασαν οι Φαρκαδόνιες.

Τις ευχαριστίες σ’ όσους συνέβαλαν στην διοργάνωση της εκδήλωσης, αλλά και στον κόσμο που βρέθηκε στην κεντρική πλατεία της Φαρκαδόνας για την παρακολουθήσει απηύθυνε η πρόεδρος του Συλλόγου, κα Δεβώρα Οικονομούλα. Δεσμεύτηκε ότι ο Σύλλογος θα συνεχίσει να προάγει τον πολιτισμό και την παράδοση, και να προωθεί παρεμβάσεις κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάβανε επίσης παρουσίαση τοπικών χωρών από χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Γυναικών Φαρκαδόνας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Πετροπόρου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Πετρωτού, του Κέντρου Χορού Τρίκκη και του Συλλόγου «Ξένιοι Κρήτες».

Μουσική νότα στην εκδήλωση έδωσαν πολυμελής ορχήστρα με τους με τους Γλυκερία Κωστούλα, Δημήτρη Καραβίδα, Μανώλη Καραβίδα, Φώτη Γαρουφαλιά, Μάριοα Σαραμιχαηλίδη.

Μέγας χορηγός της εκδήλωση θα είναι η εταιρία «Φέτα Θεσσαλίας Υφαντής» με έδρα το Γριζάνο.