Η Φαρκαδόνα τίμησε τον Πρωτοκορυφαίο Προφήτη Ηλία

Εκατοντάδες κάτοικοι ανηφόρησαν στους πρόποδες του Ακαμάτη για να συμμετάσχουν στις λατρευτικές εκδηλώσεις για τη γιορτή του Αη Λιά

«Ο ένσαρκος Άγγελος, των Προφητών η κρηπίς, ο δεύτερος Πρόδρομος, της παρουσίας Χριστοῦ, Ηλίας ο ένδοξος, άνωθεν καταπέμψας, Ελισαίω την χάριν, νόσους αποδιώκει, και λεπρούς καθαρίζει, διο και τοις τιμώσιν αυτόν, βρύει ιάματα.».

Τον Άγιο των βουνών, τον ένσαρκο Άγγελο των Προφητών, που δεν πέθανε αλλά ανελήφθη στους Ουρανούς σε πύρινο άρμα για να επιστρέψει, σύμφωνα με τις Προφητείες, λίγο πριν τη Δευτέρα Παρουσία Χριστού και να παλέψει με τον Αντίχριστο, να νικηθεί, να πεθάνει και να αναστηθεί κατά την Μεγάλη Κρίση Θεού, τίμησαν  σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» το απόγευμα της Δευτέρας και το πρωί της Τρίτης οι κάτοικοι της κοινότητας Φαρκαδόνας.

Ανηφόρησαν στους πρόποδες του Όρους Ακαμάτης, όπου βρίσκεται κτισμένο το εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία, που αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή, προστατεύοντας ντόπιους αλλά και διερχόμενους οδηγούς της εθνικής οδού Τρικάλων-Λάρισας.

Το εξωκλήσι αποτελεί ιδιαιτέρως Θαυματουργό. Πολλοί θεωρούν τον Άγιο, ζωντανό και θαυματουργό, βοηθώντας πολλούς κατοίκους της Φαρκαδόνας, που γονάτισαν στην Εικόνα του, ζητώντας τη Βοήθεια του. Θαυματουργός και για πολλούς διερχόμενους οδηγούς που παλιότερα πριν την κατασκευή της νέας εθνικής οδού, ενεπλάκησαν σε τροχαία ατυχήματα, ακριβώς κάτω από το εξωκλήσι, στην επικίνδυνη και αιματοβαμμένη με πολλά ατυχήματα στροφή του Αη Λιά της Φαρκαδόνας. Πολλοί υπήρξαν οι οδηγοί και οι συνεπιβάτες που σώθηκαν από Θαύμα, και το αποδίδουν στη Θαυματουργό Προστασία του Αγίου.

Το απόγευμα της Δευτέρας πολλοί ήταν εκείνοι που ανηφόρησαν στο εξωκλήσι από το νέο μονοπάτι σκαλοπατιών που κατασκευάστηκε προσφάτως, κάνοντας πιο εύκολη την πρόσβαση στην εκκλησία. Παρακολούθησαν τον Εσπερινό, προσκυνώντας και καταθέτοντας στα αιτήματά τους στο Πύρινο Προφήτη.

Το πρωί της Τρίτης οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τη τέλεση της Θείας Λειτουργίας στο φερώνυμο Ναό. Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Φαρκαδόνας, Ελένη Στεργίου- Μπότη, Γιάννης Μέμηλας και Κώστας Κοσμάς.

Ανάλογες εκδηλώσεις τελέστηκαν και στο Ζάρκο, καθώς και στη συγκεκριμένη κοινότητα υπάρχει εξωκλήσι αφιερωμένο στον Προφήτη Ηλία.